Acı haberler peÅŸ peÅŸe geliyor... Åžemdinli'de ÅŸehit sayısı 8'e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Acı haberler peş peşe geliyor... Şemdinlide şehit sayısı 8e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 08:45

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde, sınırın sıfır noktasında teröristlerle sabaha karşı çatışma çıktı. Çatışmada şehit sayısı 8'e yükseldi. Şemdinli'deki operasyonda 19 PKK'lı terörist öldürüldü. Çatışmayla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada ''Bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız ile iki güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır'' ifadelerine yer verildi. Şehitlerin isimleri belli oldu. Şehit olan sözleşmeli er Sercan Kara'nın hikayesi yürek dağladı. Bir süre yanında bir arkadaşı şehit olan ve tayini İzmir’e çıkan Sercan Kara "Arkadaşımın intikamını almadan başka bir yere gitmem" diyerek izninin yarısında Hakkari'ye döndü ve bugün acı haberi geldi.

Haberin Devamı

Bu sabaha karşı Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada  6 asker ile 2 güvenlik korucusu şehit oldu, biri ağır 2 asker yaralandı. Çatışmada 17 terörist de öldürüldü. Bölgede helikopter desteğinde kapsamlı operasyona başlandı.

Bölgede havanın sisli olduğu ve görüş uzaklığının yer yer 1 metreye kadar düştüğü belirtildi.

Acı haberler peş peşe geliyor... Şemdinlide şehit sayısı 8e yükseldi
Bölgede hava destekli operasyon sürüyor

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli'deki çatışmayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız ile iki güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada beş bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir.

Haberin Devamı

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.''

SINIRIN SIFIR NOKTASINDA ÇATIŞMA YAŞANDI

TSK, çatışmanın Hakkari/Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde sınırın sıfır noktasında terör örgütü mensuplarının saldırı girişimi esnasında yaşandığını duyurdu. 

Acı haberler peş peşe geliyor... Şemdinlide şehit sayısı 8e yükseldi

Haberin Devamı

ÅžEHÄ°TLERÄ°N Ä°SÄ°MLERÄ°

Çatışmada şehit olan asker ve korucuların isimleri şöyle:
Sözleşmeli er Sercan Kara (Isparta)
Sözleşmeli er Emre Karaaslan (Bursa)
Sözleşmeli er Ömer Küçük (Hatay)
Sözleşmeli er Tayfun Kavun (Kırşehir)
Piyade uzman çavuş Gökhan Kurak (Zonguldak)
Piyade Er Erhan Karaca (Samsun)
Korucu Osman YeÅŸil
Korucu Alaattin Tekin

ŞEHİT KORUCULARIN YAKINLARI ÇATIŞMA BÖLGESİNE AKIN ETTİ

Çatışmada şehit olan güvenlik korucularının Osman Yeşil ve Alaattin Tekin olduğu öğrenildi. Şehit korucuların yakınları çatışmanın çıktığı bölgeye akın etti. Şehit yakınlarının bölgedeki sessiz bekleyişleri sürüyor. Şehitlerin yapılacak törenin ardından Toklu Köyü'nde defnedileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Acı haberler peş peşe geliyor... Şemdinlide şehit sayısı 8e yükseldi
Â
Acı haberler peş peşe geliyor... Şemdinlide şehit sayısı 8e yükseldi

Şehit korucu Osman Yeşil             Şehit korucu Alaattin Tekin

Acı haberler peş peşe geliyor... Şemdinlide şehit sayısı 8e yükseldi

Şehit korucuların yakınları çatışmanın çıktığı bölgeye akın etti

ŞEHİT CENAZELERİ VAN’A GETİRİLDİ

Şehit olan 6 asker ile 2 güvenlik korucusunun cenazeleri helikopterle Van Jandarma Filo Komutanlığı'na getirildi. Şehit cenazeleri burada bekletilen ambulanslarla Van Askeri Hastanesi'ne götürüldü.

Şehit asker ve korucular için akşam saatlerinde Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören yapılması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!