Şehit Ömer Halisdemir'in son görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 19:20

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini hayatı pahasına değiştiren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'in darbeci general Semih Terzi'yi vurmadan hemen önceki görüntüleri ortaya çıktı. 16 Temmuz 2016 sabahına ilişkin de çarpıcı görüntüler var. Saat 10.17'de karargaha gelen Zekai Aksakallı'nın darbecileri bertaraf eden askerlere sarıldığı görülüyor. Aksakallı, Terzi'yi öldürmesinin ardından darbeciler tarafından şehit edilen Halisdemir'in cansız bedenine yöneliyor. Halisdemir'in naaşı önünde diz çöken Aksakallı'nın, şehidin yüzündeki örtüyü açtığı ve burada anlından öptüğü görülüyor.

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında ÖKK’da darbeci general Semih Terzi’yi vuran kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edilmesiyle ilgili, 18 sanığın yargılandığı davada, bilirkişi raporu mahkeme dosyasına girdi.

Şehit Ömer Halisdemirin son görüntüleri ortaya çıktı

Raporda yer alan güvenlik kamerası görüntüleri, o gece Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yaşananları saniye saniye göz önüne serdi. Bu görüntülerde Ömer Halisdemir’in saat 02.16’da şehit edilmesinden 2 dakika önceki görüntüleri ve darbeci general Semih Terzi’nin yaralı bir şekilde komuta katına çıkarılıp tekrar indirilmesi yer aldı.

Şehit Ömer Halisdemirin son görüntüleri ortaya çıktı

Haberin Devamı

Bilirkişi raporunda yer alan görüntülerde, darbeci general Semih Terzi’nin ÖKK’ya geldiği saatlerde, Ömer Halisdemir komuta katında görülüyor.

Halisdemir, dönemin ÖKK komutanı Zekai Aksakallı ile yaptığı tahmin edilen ve ’darbeci Semih Terzi’yi vur’ emrini aldığı telefon görüşmesinin ardından merdivenlerden yavaş yavaş inerek dışarı çıkıyor.

Kısa bir süre sonra Halisdemir, darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit ediliyor.

Şehit Ömer Halisdemirin son görüntüleri ortaya çıktı

Görüntülerde, çatışma anından kısa süre sonra Semih Terzi yaralı bir şekilde mavi renkli bir çarşafla komuta katına çıkartılarak davanın sanıklarından eski Albay Ümit Bak’ın odasına sokuluyor.

Bir süre geçtikten sonra Semih Terzi, hastaneye götürülmek üzere odadan çıkartılıyor. Terzi, dışarıda bekleyen helikoptere bindirilerek hastaneye götürülüyor

Şehit Ömer Halisdemirin son görüntüleri ortaya çıktı

Şehit Ömer Halisdemirin son görüntüleri ortaya çıktı

Haberin Devamı

AKSAKALLI, HALİSDEMİR'İN ALNINDAN ÖPÜYOR

Kahraman Astsubay Halisdemir'e "Darbeci Semih Terzi'yi vur" emrini veren ve "Bunun sonunda şehadet var" diyen Korgeneral Aksakallı'nın darbe girişiminin bastırılmasının ardından Özel Kuvvetler Komutanlığına gelme anının görüntüleri de güvenlik kameralarına yansıdı.

Şehit Ömer Halisdemirin son görüntüleri ortaya çıktı

Halisdemir'in alnından öptüğü o an

16 Temmuz 2016 günü sabah saat 10.17'de Karargah girişine aracıyla gelen Aksakallı'nın darbecileri bertaraf eden askerlere sarıldığı görülüyor. Daha sonra Karargah binasının içine doğru yönelen Aksakallı'nın bir müddet beklediği, ardından da Terzi'yi öldürmesinin ardından darbeciler tarafından şehit edilen Halisdemir'in cansız bedenine yöneldiği görüntülere yansıyor. Halisdemir'in naaşı önünde diz çöken Aksakallı'nın, şehidin yüzündeki örtüyü açtığı ve burada anlından öptüğü an güvenlik kameralarınca anbean kaydedildi.

Haberin Devamı

Aksakallı'nın verdiği ifade

Dava kapsamında celse arasında ifadesi alınan Aksakallı, "Ömer Halisdemir ile 8 kez görüştüm. Semih Terzi'nin Karargah binasına geleceğini öğrendiğimiz için Terzi'nin hain olduğunu, darbeci olduğunu söyleyerek onu öldürmesi emrini verdim. Hatta bu konuşmamızda bu olayın sonunda şehadet olduğunu da belirttim ve hakkını helal etmesini istedim. O da 'Helal olsun komutanım' dedi. Sabah komutanlığa gittiğimde şehit Ömer Halisdemir yerde yatıyordu, üzerinde bir örtü vardı. Örtüyü kaldırıp alnından öptüm" demişti.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!