Osman Kavala tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Osman Kavala tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 08:57

Atatürk Havalimanı’nda 18 Ekim’de gözaltına alınan iş adamı Osman Kavala tutuklandı.

Haberin Devamı

Gaziantep dönüşü Atatürk Havalimanı’nda 18 Ekim’de gözaltına alınan İş adamı Osman Kavala, sabaha karşı sevk edildiği İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” ve “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlarından tutuklandı. 

Sevk yazısında Mehmet Osman Kavala’nın, hükümeti ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye yönelik bir ayaklanma olan ve tüm terör örgütlerinin (FETÖ/PDY, PKK/KCK, DHKP/C, MLKP) aktif olarak katıldığı ve destek verdikleri kamuoyunda “Gezi olayları” olarak bilinen eylemlerin yöneticisi ve organizatörü olduğu iddia edildi.

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi ile ilgili 15-16 Temmuz 2016’da Büyükada Splendid Otel’de yapılan darbe teşebbüsü sürecinde darbenin organizatörlerinden olan Hanry Jak Barkey ile yabancı uyruklu kişi ve kişilerle olağanın ötesinde yoğun irtibat kurarak darbe teşebbüsüne katılmak suretiyle Anayasal düzeni cebir ve şiddet yöntemleri ile değiştirmek suçunu işlediğine dair bulgu ve delillere ulaşıldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Osman Kavala’nın “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs”, ve “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” suçlarını işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgular bulunduğu ifade edildi. Atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, delillere etki etme ihtimali ve kaçma şüphesi bulunması gerekçesi ile tutuklanması talep edildi.

Kavala, İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunun ardından tutuklandı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!