Son dakika: Murat Sabuncu ve Ahmet Şık'a tahliye

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 22:19

Cumhuriyet Gazetesi davasında Murat Sabuncu ve Ahmet Şık’ın tahliyesine karar verildi. Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı “Murat Sabuncu boğazı görmek istiyormuş gitsin görsün" diye konuştu. Akın Atalay içinse “Kaptanlar gemiyi en son terk eder” diyerek duruşmayı mütalaa açıklanması için erteledi. Şık ile Sabuncu saat 00.30’da cezaevinden çıkarken kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi davasında duruşma savcısı Hacı Hasan Bölükbaşı, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Akın Atalay’ın da aralarında bulunduğu 4 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin talebinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklar; Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun tahliye edilmesine Akın Atalay ile Ahmet Kemal Aydoğdu'nun ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

HAKİM: KAPTANLAR GEMİYİ EN SON TERK EDER

Son dakika: Murat Sabuncu ve Ahmet Şıka tahliye

Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, “Bugün iki tahliyemiz var. Ahmet Kemal Aydoğdu’nun gelen BTK kayıtları için savunmasını yapmak üzere süre verdik” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan tahliyeleri açıklarken ise, “Murat Sabuncu boğazı görmek istiyormuş gitsin görsün. Soner Yalçın’ın dediğine göre Ahmet Şık’ın annesi ermişmiş onu üzmeyelim” diye konuştu. Akın Atalay içinse “Kaptanlar gemiyi en son terk eder” diyerek duruşmayı mütalaa açıklanması için erteledi. 

CEZAEVİNDEN ÇIKTILAR

Son dakika: Murat Sabuncu ve Ahmet Şıka tahliye

 Ahmet Şık ile Murat Sabuncu saat 00.30’da tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’nden salıverildi. Karbey Tesislerine getirilen Şık ve Sabuncu’yu aileleri, arkadaşları ve meslektaşlarından oluşan kalabalık bir grup karşıladı. 

İLK SÖZLERİ

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ahmet Şık, "Ben hiçbir şekilde sevinçli değilim. Akın Atalay bu komplonun son tutuklusu olarak içerideyken sizlerin de sevinmesini istemiyorum, öfkeli olmanızı tercih ediyorum. Çünkü öfke bizi ayakta tutacak. Bunu yapmazsak saçma sapan şeylere sevinmeye devam edeceğiz. Bugün sevineceğimiz bir gün değil. Ben 6 yıl önce yine bir Mart ayında buradan çıkmıştım." dedi.

Son dakika: Murat Sabuncu ve Ahmet Şıka tahliye

Haberin Devamı

Murat Sabuncu’da tutukluluğunun devamına karar verilen Akın Atalay’a değinerek, "Bugün onun doğum günü. Onun doğum gününü de kutluyorum. Umut ediyorum en kısa zamanda onu da yanımıza alacağız. Cumhuriyet her zaman olduğu gibi bağımsız gazetecilik yapmaya devam edecek." diye konuştu.

Sabuncu ve Şık daha sonra araçlara binerek oradan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!