Son dakika... Meteoroloji'den o bölge için kuvvetli yağış uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Meteorolojiden o bölge için kuvvetli yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 10:13

Meteoroloji hava durumuyla ilgili yeni bir uyarıda bulundu. Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün akşam saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak yağışların, cumartesi sabah saatlerine kadar devam edeceği bildirildi. İşte, yurt geneli hava durumu raporu

Haberin Devamı

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığı kuvvetli yağış ve rüzgarın da etkisiyle 4 ila 6 derece azalacak. Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede çok bulutlu havanın hakim olması bekleniyor.

Edirne ve Kırklareli hariç bölge genelinin yağışlı geçmesi, yağışların bu sabah Kocaeli ve Sakarya çevreleri yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor.

Sıcaklıkların 4 ila 6 derece azalacağı bölgede rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50km/sa) zaman zaman fırtına (40-60 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış ve bin metre üzeri rakımda karla karışık yağmur ile kar beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün akşam saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak yağışların, cumartesi sabah saatlerine kadar Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri, Giresun, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, yağışların gece saatlerinden sonra bin metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağının tahmin edildiği vurgulanarak, kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, heyelan ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Haberin Devamı

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Malatya, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Eskişehir, Konya, Çankırı ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri ile Bursa'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin'in iç kesimleri ile Adana'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Mersin merkez ve kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Orta Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu, yüksekleri akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden sonra yer yer kar yağışlı 6
İstanbul: Çok bulutlu ve yağmurlu 9
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 10
Adana: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı (Yağışların batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor) 16
Antalya: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 18
Samsun: Çok bulutlu ve yağmurlu 10
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 13

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!