PKK'ya ağır darbe! 300 bin lira ödülle aranan terörist etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2019 16:05

İçişleri Bakanlığı’ndan son dakika açıklaması geldi. Tunceli Kutu Deresinde Jandarma Özel Harekat birliklerinin bir mağaraya yapmış olduğu operasyonda 5 kadın terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Öte yandan etkisiz hale getirilen 5 teröristin arasında, gri kategoride 300 bin lira ödülle aranan Mihriban Durmaz'ın da olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı’nca Tunceli’deki Kutu Deresi’nde jandarma ekiplerinin mağaraya düzenlediği operasyonda, 5 kadın teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İç güvenlik operasyonları kapsamında, Tunceli Kutu Deresinde Jandarma Özel Harekat birliklerinin bir mağaraya yapmış olduğu operasyonda 5 kadın terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

TUNCELİ VALİSİ OPERASYONU BİZZAT YÖNETTİ

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak ve İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Kutudere bölgesine giderek, 5 kadın teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonu bizzat yerinde yönetti. 5 kadın terörist ile birlikte 5 kaleşnikof, bir büyük telsiz, bir küçük telsiz ve bol miktarda döküman ele geçirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

Tunceli-Merkez Kırsalında eylem yapma hazırlığı içinde olan teröristlere yönelik İl Jandarma Komutanlığımızca başlatılan operasyon kapsamında teröristlerle çıkan sıcak temasta; (5) kadın terörist silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Bölgede operasyon devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.

İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PKKya ağır darbe 300 bin lira ödülle aranan terörist etkisiz hale getirildi

GRİ KATEGORİDE ARANAN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonları kapsamında, Tunceli’nin Kutu Deresi’nde Jandarma Özel Harekat birliklerinin bir mağaraya yaptığı operasyonda 5 kadın terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Operasyon çerçevesinde etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, Terörden Arananlar Listesi’nde 300 bin TL ödülle gri kategoride yer alan sözde Doğu Cephe Il Merkez Gucu YJA-STAR sorumlusu Berfin Ararat kod adlı Mihriban Durmaz olduğu tespit edildi. O teröristin, 19 Haziran 2014 tarihinde Hozat ilcesi Boydas koyu sınırları içerisinde, Yenibaş Jandarma Karakol Karakol Komutanlığı’na inşaat malzemesi taşıyan M.D. isimli kişiye ait kamyonetin yakılması olayını gerçekleştiren teröristlerden biri olduğu bilgisine ulaşıldı.

Haberin Devamı

Etkisiz hale getirilen diğer kadın teroristler ise, sözde Doğu Cephe YJA-STAR Sorumlusu Dicle Botan kod adlı terörist, sözde Doğu İl Merkez Gücünde faaliyet gösteren Nuda Herekol kod adlı Fatma Özgün, Havin Mus kod adlı Ceyda Sarıkaya ve Kinem Amed kod adlı Habibe Karakuş olduğu tespit edildi. Havin Muş kod adlı Ceyda Sarıkaya adlı teröristin, 2015 yılında Tunceli Pülümür yolunun kesilmesi eylemleri ile 2016 yılında Nazimiye Kılköy Jandarma Karakol Komutanlığı’na bombalı ve silahlı saldırıda bulunan terörist grubun içinde olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!