Son dakika: Libya'da Türk gemisi battı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Libyada Türk gemisi battı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 18:50

'Tınaztepe-S' adlı Türk kuru yük gemisi Akdeniz'de Libya açıklarında battı... Gemide bulunan 6 personel kurtarılırken, 7 mürettebattan ise haber alınamıyor. Arama çalışmaları kötü hava koşullarında devam ediyor...

Haberin Devamı

"HAVA KÖTÜ, DALGALAR YÜKSEK..."

AFP, Türk kuru yük gemisinin batmasıyla ilgili açıklamayı Libya Donanma sözcüsü General Eyüp Kasım'ın yaptığını duyurdu. Olayın Misrata limanının birkaç kilometre uzağında yaşandığı iddia edildi. General Kasım, geminin kötü hava koşulları ve eski olması nedeniyle battığını belirtti. Kasım, "Yedi personeli arama çalışmaları sürüyor. Ancak deniz çok hırçın ve dalgalar yüksek" diye konuştu.

13 MÜRETTEBAT BULUNUYORDU

Tınaztepe-S adlı Türk kuru yük gemisinde tamamı Türk 13 mürettebat bulunuyordu. Türkiye saati ile 12:30'da battığı belirtilen gemide bulunan 6 personel kurtarıldı. Geriye kalan 7 personelden ise henüz haber alınamadı.

Kayıp mürettabatın bulunmasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı da devrede. 

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Geminin işletmeci kuruluşu ise yaptığı yazılı açıklamada, Libya yetkilileri tarafından bildirilen kayıp ve kurtarılan denizci sayısını doğruladı.

Batu Denizcilik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "M/V Tınaztepe-S isimli Türk bayraklı gemimiz, Marmara adasından almış olduğu 3,120 ton mermer mıcırı yüküyle bugün sabah Türkiye saatiyle 08:00’de Misurata limanı demir sahasına ulaşmıştır. Şiddetli fırtına sebebiyle bugün saat 11:51’de geminin battığı bilgisine ulaşılmıştır. Şirket temsilcimizi olay yerine göndermeye çalışıyoruz. Vize sorunu çıkmazsa yarın Libya’da olacaktır. Kurtulan personelimizin tamamının sağlık durumu yerinde olduğu bilgisine ulaştık. Umut ediyoruz ki kayıp olan personelimize de bir an önce ulaşırız."

Haberin Devamı

Son dakika: Libyada Türk gemisi battı

Son dakika: Libyada Türk gemisi battı

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!