Son dakika: Katar Türkiye'ye 15 milyar Dolar yatırım yapacak

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 14:35

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi. Yaklaşık 3,5 saat süren çalışma yemeğinde liderlere Katar Maliye Bakanı Al Emadi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak eşlik etti. Şeyh Temim'in, görüşmede, Katar'ın Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım yapacağını söylediği öğrenildi. Hükümet kaynakları, Katar'ın yatırım kararı ile ilgili olarak, finansal piyasalara ve bankalara hızlı kaynak girişi sağlanacağı değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 3 buçuk saat sürdü. Görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani'yi törenle karşıladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Katar Emiri Şeeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yemekte bir araya geldi. Yemeğe Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el-Emadi de katıldı.

Katar Emiri Şeyh Temim’in çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Şeyh Temim, görüşmede, Katar olarak Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini ifade etti.

Görüşmede iki lider, Türkiye-Katar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etti.

Haberin Devamı

HÜKÜMET KAYNAKLARI: HIZLI KAYNAK GİRİŞİ SAĞLANACAK

Hükümet kaynakları Katar'ın 15 milyar Dolarlık yatırım kararı ile ilgili olarak, finansal piyasalara ve bankalara hızlı kaynak girişi sağlanacağı değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika: Katar Türkiyeye 15 milyar Dolar yatırım yapacak


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!