Son dakika... Karabük'te trafo merkezinde yangın: 3 ilçede elektrik kesildi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Karabükte trafo merkezinde yangın: 3 ilçede elektrik kesildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 06:55

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki trafo merkezinde çıkan yangın nedeniyle 5 mahalle ile Safranbolu, Eflani ve Ovacık ilçelerine elektrik verilemiyor.

Haberin Devamı

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Safranbolu Trafo Merkezi'nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangını fark eden görevliler, durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yer altında bulunan kabloların alev alması nedeniyle zor anlar yaşadı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı trafo merkezindeki yangın yaklaşık 3 saatte söndürüldü.

Hasara yol açan yangın nedeniyle Karabük'ün 5 mahallesi ile Safranbolu, Eflani ve Ovacık ilçelerinin tamamına elektrik verilemiyor.

TEİAŞ: KESİNTİ YAŞANMADI

Konu ile ilgili TEİAŞ adına yapılan yazılı açıklamada ise "Oluşan bu yangından dolayı kurumumuza ait tesislerde hiçbir hasar meydana gelmemiş olup, ayrıca kurumumuzdan kaynaklı hiçbir kesinti yaşanmamıştır. Dağıtım şirketi kaynaklı olan söz konusu kesintiler, gerek yangından gerekse yangına müdahale edilmesi esnasında emniyet amaçlı yaşanmıştır. Dağıtım şirketinin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde saat 09:30 itibariyle bütün kesintiler sonlandırılmıştır" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!