Son dakika... Kalpazanlara şok baskın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2019 10:25

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İPARLAR grubu olarak bilinen resmi belgede sahtecilik, sahte çek imal eden 3 kişilik gruba operasyon düzenledi. Tutuklanan 3 kişinin paravan olarak kullandıkları şirketlerinde yapılan aramalarda binlerce sahte kimlik kartı, sahte çek ve sahte resmi evrak ele geçirildi.

Haberin Devamı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İPARLAR olarak bilinen kalpazanlar çetesini takibe alarak Ataşehir ve Tuzla’da faaliyet gösterdiği belirledi. Uzun süre devam eden fiziki takibin ardından çeteye operasyon düzenleyen jandarma ekipleri 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Tesisat ve mobilyacı olarak iki paravan şirket kuran şüphelilerin terör örgütleri de dahil olmak üzere yurt dışına çıkmak isteyenlere sahte nüfus cüzdanı ve pasaport belgeleri düzenledikleri belirlendi. Çete üyelerinin aynı zamanda sahte çek üreterek ve çalıntı orijinal çekler üzerinde oynama yaparak, birçok vatandaşı maddi ve manevi zarara uğrattıkları da tespit edildi.

Son dakika... Kalpazanlara şok baskın
MATBAA KURMUŞLAR

Haberin Devamı

Paravan iş yerlerinde yapılan aramalarda şüphelilerin ayrı bir bölümde matbaa kurarak sahte belgeleri ürettikleri tespit edildi. Yapılan aramalarda sahte kimlik kartları, sahte sürücü belgeleri, çeşitli kurumlara ait sahte mühürler, basılmış ve kullanıma hazır vaziyette bulunan sahte diplomalar, çeşitli bankalara ait sahte çekler, çeşitli nüfus müdürlüklerine ait sahte mühürler, basıma hazır çek kâğıtları ile sahte pasaportlar ele geçirildi.

Son dakika... Kalpazanlara şok baskın
SAHTE BANKA ÇEKLERİ İLE TİCARETE DE ZARAR VERDİLER

Kalpazanların, çeşitli bankalara ait hologramlı çekleri orijinaline yakın olarak ürettiği, ürettikleri sahte çeklerin yanı sıra çalıntı orijinal çeklerin de üzerinde oynama yaparak ticaret yapan vatandaşları maddi ve manevi zarara uğrattıkları ortaya çıktı.

Dolandırılma olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran jandarma, çeklerin üzerinde bulunan kodları cep telefonlarına yüklenen bazı programlarla kontrol etmelerini tavsiye etti. Dolandırıcıların zaman zaman düşük miktarda banknotlar (10, 20 ya da 50 TL) da ürettiğine dikkat çeken jandarma, sahte paralardan kurtulmak için ise şüphelendikleri banknotları bankamatikten kendi hesaplarına yatırarak kontrol edebileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Son dakika... Kalpazanlara şok baskın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!