Son dakika... İzmir'de feci kaza: 7 ölü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2019 12:48

İzmir'in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Mahallesi yakınlarında bir aracın yolun karşı şeridine geçip başka bir araçla çarpıştığı trafik kazasında biri bebek, 3'ü çocuk olmak üzere 7 kişi yaşamını yitirdi, bir kişi de yaralandı. Kaza yapan ailenin pikniğe gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kaza, öğle saatlerinde ilçenin Kaynaklar Mahallesi yakınlarında meydana geldi.

Tufan Kaplan (38) yönetimindeki 35 JN 734 plakalı hafif ticari araç, Kaynaklar Mezarlığı mevkisinde, refüjü aşıp devrildikten sonra karşı şeride geçerek Faruk İşçi'nin (56) kullandığı 45 TA 2734 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kaza yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada pikniğe gittikleri öğrenilen sürücü Kaplan ile aynı araçtaki 3'ü çocuk, biri bebek 6 kişi hayatını kaybetti.  Kaza yerine gelen ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi. 

Ağır yaralanan sürücü İşçi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Cenazeler, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. 

Polis ekipleri ölenlerin içerisinde bulunduğu 35 JN 734 plakalı hafif ticari aracı, ilk araştırmalara göre Tufan Kaplan'ın kullandığı bilgisini edindi. Ancak aracı kimin kullandığının parmak izi incelemesinden sonra belirleneceği ifade edildi. Ölenlerin kimliklerinin tespit edilip yakınlarına ulaşılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Araçtan yola saçılan piknik malzemeleri, çocuk emzikleri ve oyuncaklar, görenlerin yüreklerini dağladı. 

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan yol çalışmaların ardından açıldı.

Recep Kaya (25) isimli görgü şahidi, hızla giden bir aracın karşı yöne geçerek diğer araçla kafa kafaya çarpıştığını söyledi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!