Son dakika... İstanbul'da büyük operasyon: Binlerce kutu sahte enerji içeceği ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 11:08

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir TIR ve ruhsatsız gıda üretimi yapan işyerine düzenlediği baskınlarda, binlerce kutu enerji içeceği ve içeceklerin yapımında kullanılan hammadde ele geçirdi. Ele geçen ürünlerin analizinde, içeceklerde gıda ürünlerinde kullanımı yasak olan performans arttırıcı ve zayıflama içerikli maddelerin kullanıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine Sultanbeyli'de bir TIR'ı durdurdu. TIR'ın dorsesinde yapılan incelemede, sevk belgesinde toz şeker olarak belirtilen yükün enerji içecekleri olduğu belirlendi. Dorsede yapılan aramada, 132 bin 764 adet enerji içeceği, 5 adet çift kazanlı makine ve 5 metre uzunluğunda plastik hortum ele geçti. TIR sürücüsü O.Y. gözaltına alındı.

Ekipler operasyonun devamında yaptıkları çalışmada, TIR'ın yükünü Beykoz'daki bir gıda şirketine götüreceği belirlendi. Polis mahkeme kararıyla gıda şirketine operasyon düzenledi. Şirkette yapılan aramada, 9 bin adet enerji içeceği, 142 kilogram içeriğinde Sildenafil olan hammadde ele geçti. Ruhsatsız olan işyeri de mühürlendi.

Ele geçen içecekler ve hammaddeler İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile temasa geçilerek analiz ettirildi. Analiz raporunda, içecek ve hammaddelerde, performans arttırıcı ilaç etken maddeleri Sildenafil ve Tadalafil ile zayıflama içerikli ilaç etken maddesi Sibutramin bulunduğu belirlendi. Analizde elde edilen maddelerin gıda ürünlerinde kullanımının yasak olduğu belirtildi. İşyeri sahibi K.K.T de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

O.Y. ve K.K.T. hakkında, 5607 Sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet ve TCK 187 maddesi uyarınca kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç üretmek suçlarından adli soruşturma başlatıldığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!