Son dakika haberleri: Fırat Kalkanı operasyonu için TSK'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberleri: Fırat Kalkanı operasyonu için TSKdan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 09:31

Fırat Kalkanı operasyonunda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 11'inci gününde 10 bölgede kontrolü sağladığını bildirdi. Öte yandan çok sayıda IŞİD’li teröristin koalisyon güçlerince desteklenen ÖSO birliklerinin gelişiyle mevzilerini terk ederek araçlarıyla kaçtıklarının gözlemlendiğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin, bölgeyi IŞİD’den temizlenerek sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatının 11’inci gününde tank ve zırhlı personel taşıyıcıları öğle saatlerinde Kilis’in Elbeyli İlçesi’nden Suriye’nin Rai kasabasına girdi. Karkamış’tan sonra Elbeyli’den de tankların girişi sırasında sınırda konuşlu birlikler, IŞİD kontrolündeki bölgeleri Fırtına obüsleriyle yoğun top atışlarıyla ateş altına aldı.

Bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü’nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK’ya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Rai kasabasına girdi.

Yaklaşık 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçların sınırın Suriye tarafına geçişi sırasında, sınır birlikleri Rai’nin iç kesimlerinde IŞİD kontrolündeki bölgeler; Fırtına obüsleriyle ağır bombardımana tutuldu. Sınırı aşarak Rai’ye giren tanklar ise ilerlemesini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

10 BÖLGEDE KONTROL SAĞLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 11'inci gününde El Athariyah, Şeyh Yakup, Vukuf, Ayyaşa ve El Mutminah'ın da arasında olduğu 10 bölgede kontrolü sağladığını bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, ateş destek vasıtaları tarafından saat 11.11'den 19.00'a kadar harekat sahasındaki terör örgütü DAEŞ'e ait 20 hedefe 52 Fırtına ve 20 çok namlulu roketatar mermisi atıldığı belirtildi.

Açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başladığı günden bugüne kadar 300 hedefe bin 306 atım yapıldığı kaydedildi. 

Terör örgütlerince kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran, Suriye'nin kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren TSK'nın, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiği vurgulandı.

Haberin Devamı

IŞID MEVZİLERİ BIRAKARAK ARAÇLARIYLA KAÇIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri, 11’inci gününe giren Fırat Kalkanı harekatına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, çok sayıda IŞİD’li teröristin koalisyon güçlerince desteklenen ÖSO birliklerinin gelişiyle mevzilerini terk ederek araçlarıyla kaçtıklarının gözlemlendiğine dikkat çekildi. 

Harekat kapsamında sivil zayiat oluşmamasına azami dikkat edildiği ve son teknolojik yöntemlerin kullanıldığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Son dakika haberleri: Fırat Kalkanı operasyonu için TSKdan açıklama

"Koalisyon çerçevesinde Fırat Kalkanı Operasyonu bölgede planlandığı şekilde devam etmektedir. Çok sayıda DEAŞ teröristinin, Koalisyon güçlerince desteklenen ÖSO birliklerinin önünden bulundukları mevzileri terk ederek araçlarıyla kaçtıkları gözlenmektedir. 24 Ağustos 2016’da başlayan ve yoğun hava destekli devam eden Fırat Kalkanı Operasyonunda büyük kayıplar veren DEAŞ, barınma alanları ve silah mevzilerinin çoğunu kaybetmiştir. Açıkta kalan unsurlarının direnmeleri oldukça güçleşmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekƒtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir. Bu kapsamda; sivil zayiatın meydana gelmemesi maksadıyla son teknolojik yöntemler kullanılmakta, buna ilişkin tüm tedbirler alınmakta, elde edilen görüntü ve tespitlerle, hedefler hassasiyetle saptanmakta, hedeflerin sivil yerleşim yerlerine belirli kıstaslardan daha yakın olmamasına ve sivillerin zarar görmemesine mutlak şekilde dikkat edilmektedir."

Haberin Devamı

5 BÖLGE ELE GEÇİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 11'inci gününde şu ana kadar Arap İzzah, El Fursan, El Rai bölgesinde İdalat, Talyah Garbiyah ile Kubba Turkuman Havaalanı'nın, koalisyon güçleri desteğinde harekat icra eden Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından ele geçirildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Rai'nin güneyinde bulunan Vukuf bölgesinde tespit edilen DAEŞ mensubu teröristlere ait iki hedefin, 13.00-13.24 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile ateş altına alınarak imha edildiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!