Son Dakika haberi: PYD ve DEAŞ’a hava harekatı

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika haberi: PYD ve DEAŞ’a hava harekatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 22:44

TÜRK Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları, bir hafta aradan sonra Suriye’nin kuzeyinde yeniden hava harekâtı düzenleyerek hem El Bab çevresindeki DEAŞ hedeflerini hem de Membiç’in batısındaki PYD unsurlarını vurdu.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, Suriye’de DEAŞ’ın önemli kalesi olarak bilinen El Bab’a iki ayrı hava harekatı yapıldı. Saat 12.25-13.04 arasında yapılan hava harekâtında El Bab’ın kuzeyi, kuzeydoğusu ve batısındaki bölgeler ile Kabbasin ve Suflaniyah bölgeleri vuruldu.

Türk savaş uçakları dün Yılanlı ve Kurt Viran bölgelerinde PYD’yi de hedef aldı.

TSK dün ve önceki gün DEAŞ ve PYD/YPG hedeflerine yoğun topçu atışı yaptı. 79 DEAŞ hedefine 311 Fırtına obüsü, 60 çok namlulu roket atar ve 85 tank atışı yapıldı. PYD’nin 5 hedefine de 29 Fırtına obüs atışı gerçekleştirildi.

Türk jetleri son olarak 12 Kasım’da El Bab’a hava harekatı düzenlemişti. Ancak Suriye’nin yeniden hava savunma sistemini aktif hale getirmesiyle hava operasyonları kesilmişti.

Edinilen bilgiye göre Rus askeri makamları ile yapılan bir dizi görüşme sonrası, Türk uçaklarının yeniden Suriye’nin kuzeyine hava harekatı yapmasına imkan sağlandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!