Son dakika haberi: Ankara'da okulda hayatını kaybeden Mert'in ölümünde cevapsız kalan soru!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Ankarada okulda hayatını kaybeden Mertin ölümünde cevapsız kalan soru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2019 08:00

Ankara Keçiören’de bulunan Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu’nda eğitim gören Mert Yağız Köksal (7), önceki gün saat 08.30’da teneffüste kantinde aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yemeye başladıktan sonra fenalaştı. Bir anda yere yığılan Mert’e ilk müdahaleyi Sıddık adlı okul görevlisi yaptı. Öğretmenler ve okul görevlileri, Mert’i okulun karşısındaki sağlık merkezine götürdü. Buradan Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Mert, saat 09.10’u gösterdiğinde yolda hayatını kaybetti. "Böyle bir ürünün kantinde ne işi var" sorusu ise hala yanıtsız

Haberin Devamı

Okul görevlisi Sıddık, “Çocuk yanıma geldi, ceketimi çekiştirerek eliyle boğazını işaret etti. Ben de ‘nefessiz kaldı’ diye kucağıma aldım, sırtını ovaladım ama olmadı. Çocuğu sağlık ocağına bıraktık ancak dudakları simsiyah olmuştu. Çocuk kucağımda kayboldu” dedi.
Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, cenazesi de otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Mert’in nefes borusunda şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolata kapağının kaçtığı iddia edilirken, kesin ölüm nedeni otopsi ile belli olacak.

OKUL YÖNETİCİLERİ AÇIĞA ALINDI

Soruşturma kapsamında okuldaki tüm kamera kayıtları incelemeye alındı, okul kantini mühürlendi. Kantin işletmecisi de şüpheli sıfatıyla gözaltına alınarak ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Kantin işletmesinin, okulda oluşturulan komisyon tarafından 15 Kasım 2019’da, Keçiören İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ise son olarak 29 Kasım 2019’da denetlendiği görülmüştür. İlgili okul yöneticileri görevden uzaklaştırılmış olup, okul kantini işletmesinin sözleşmesi feshedilmiştir.”

Bakanlık, ayrıca öğrencinin ailesi, okul çalışanları ve öğrencilere psikolojik destek amacıyla psikolog ve rehber öğretmenlerden oluşan bir ekip görevlendirdi. Mert Yağız Köksal, Ahmet Efendi Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. Baba Faruk ve anne Şükran Köksal taziyeleri kabul ederken ayakta durmakta zorlandı. Mert’in kendisinden 4 yaş küçük bir de kız kardeşi bulunduğu öğrenildi.

‘SATIŞA UYGUN’ DEĞİLDİ

10 Mart 2016’da dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ‘Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi’ genelgesini yayınladı. Genelgenin ‘Eğitim Kurumlarında Satışı Uygun Olmayan Gıda ve İçecekler’ başlığında, ‘Tüm çikolata türleri (Ayrı satılan veya ürünlere eklenmiş, damla çikolata, sürülebilir çikolata ve çikolata kaplanmış olanlar dahil), gofretler (sade, dolgulu, kaplamalı vb.)’ maddesi yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!