Son dakika haberi... Mert Yağız Köksal 'şırınga çikolatadan' ölmüştü! Türkiye'nin konuştuğu olayda doktorun ifadesi ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2019 13:43

Ankara'da ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal, okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yerken kapağının nefes borusuna kaçması sonucu yaşamını yitirdi. Türkiye Mert'in ölümüne ağlarken okuldaki ve sağlık ocağındaki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde fenalaşan Mert'in ilk olarak koşarak okulda müdür yardımcısının odasına yöneldiği görüldü. Mert'e müdahale eden doktorun ifadesinde ''Bana epilepsi nöbeti geçirdiği söylendi. Ambulansa teslim ettikten sonra çocuğun kapak yutmuş olabileceğini öğrendim. Kesinlikle ben müdahale ederken kapak yutma konusu söz konu değildi'' dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Keçiören ilçesinde yaşayan Şükran-Faruk Köksal çiftinin 2 çocuğundan büyüğü Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal, 6 gün önce okul kantininden aldığı oyuncak şırınga içindeki sıvı çikolatayı yerken kapağının nefes borusuna kaçması sonucu fenalaştı.

Görevli tarafından okulun karşısındaki sağlık merkezine götürülen Köksal, buradan ambulansla Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. Yaşanan olay sonrası Mert, gözyaşları arasında toprağa verilirken, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında okul yöneticileri görevden uzaklaştırıldı.

SON GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada devam eden soruşturma kapsamında Mert'in son görüntüleri ortaya çıktı. Yürekleri dağlayan görüntüde, ilk olarak Mert'in okul koridorunda boğazını tutarak Okul Müdür Yardımcısı'nın odasına yöneldiği, odada kimse olmayınca koridorda bulunan okul görevlisi Sıddık Kalender'in yanına koştuğu görüldü. Daha sonra hademeye boğazının tıkandığı yönünde hareketlerde bulunuyor ve Mert yere yığılıyor. Görüntünün devamında, görevlinin diğer öğrencilerin gözleri önünde yere yığılan Mert'e müdahalesi ve Mert'in götürüldüğü sağlık ocağından sedyeyle ambulansa taşınması yer alıyor.

Haberin Devamı

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Mert Yağız Köksal'ın ölümünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Okul Müdürü A.P.'nin de bulunduğu kantin işletmecisi N.Y., sınıf öğretmenleri ve sağlık çalışanlarının ifadesi alındı.

Müdür A.P. ifadesinde olay günü okul görevlisi Sıddık Kalendir'in kendisine 'müdürüm' diye bağırdığını anlatarak, "Ben baktığımda Mert Yağız'ı tutuyordu ve ayağa kaldırmaya çalışıyordu. Yanlarına gittim, ne olduğunu sordum. Bana, 'Bilmiyorum, çocuk boğazını gösterdi bana konuşamıyordu' dedi. Sıddık 'Boğazında bir şey vardır' diye çocuğun karnından tutarak sırtını sıvazladı. Ben baktım,çocuğun dudakları morarmış haldeydi. Sıddık'a hemen 'Sağlık ocağına götürelim' dedim. Sağlık ocağına Sıddık çocukla birlikte girdi ve bende arkalarından girdim. Doktoru çağırdık ve sağlık personelinin hepsi geldi. Ne olduğunu sordular. Ben ve Sıddık ne olduğuna dair bir bilgimizin olmadığını, boğazını tutarak konuşamadığını ve bayıldığını söyledik. Sedyeye yatırdılar, müdahale etmeye başladılar. Sonra ambulans geldi, çocuğu hastaneye götürdüler" dedi.

Haberin Devamı

'BANA 'EPİLEPSİ NÖBETİ' GEÇİRDİĞİ SÖYLENDİ'

Aile hekimi N.A. ise Mert'in olay günü sağlık ocağına acil olarak getirildiğini söyleyerek, şunları kaydetti:
"Hemen acil odasına geçtim. Çocuk sedyeye yatar vaziyette zor da olsa nefes alır şekildeydi, bilinci kapalı durumda duruyordu. Bana 'epilepsi nöbeti' geçirdiği söylendi. Çocuğa burundan oksijen verdik. Dilinin geri kaçmaması için gerekli müdahaleyi yaparak daha rahat nefes almasını sağladık. Bu sırada 112'yi arayarak ambulans talebinde bulunduk. Ambulans gelince hastayı ambulansa yine zor nefes alır şekilde ve bilinci kapalı vaziyette teslim ettik. Ambulansa teslim ettikten sonra çocuğun kapak yutmuş olabileceğini öğrendim. Kesinlikle ben müdahale ederken kapak yutma konusu söz konu değildi."

Haberin Devamı

'KESİNLİKLE BEN SATMADIM'

Kantin işletmecisi N.Y. de olay günü kantinde bulunduğu süre zarfında Mert'i görmediğini ve kendisine ürün satışı yapmadığını savunarak, şunları söyledi:
"Şırınga şeklinde olan çikolata 6 Aralık'a kadar kantinde satılmaktaydı. O tarihten sonra ürün bittiği için bulunmamaktaydı. Eğer çocuk bu ürün sebebi ile öldü ise kantinden olay tarihinde aldığını düşünmüyorum. Daha önce almış ya da başka bir yerden almış olabilir. Kesinlikle ben satmadım, diğer arkadaşların da olay günü sattığını düşünmüyorum. Yaklaşık 1 ay önce denetmenler kantini denetlemiştir. Bu ürün de o zaman mevcuttu. Bana bu ürün ya da başka bir ürünle ile ilgili yasak olduğu yönünde ihtarda bulunulmadı."

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!