Son dakika haberi: Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem! Peş peşe önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2020 21:14

Malatya'da 21:06'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan son dakika bilgisine göre, saat 21.06'da Pütürge ilçesinde 5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Sarsıntı, civar illerden de hissedildi. Malatya Valiliği, "Toplam 20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika haberi... AFAD verilerine göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 21:06'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Malatya dışında çevre illerde de hissedildi. Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu.

20 EVDE AĞIR HASAR OLUŞTU

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada: "(Pütürge merkezli deprem) Toplam 20 evde ağır hasar olduğu mahalle muhtarlarından öğrenilmiş olup herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir" denildi.

MALATYA VALİSİ VE BELEDiYE BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadıklarını, araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pütürge ilçesindeki deprem haberinin ardından bölgeye ekiplerin yönlendirildiğini ifade etti.

Ekiplerin sahada aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini anlatan Baruş, “Depreme ilişkin bölgeden şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık. Ekipler araştırmalarını sürdürüyor.” dedi.

Haberin Devamı

Malatya Belediye Başkanı ise yaptığı açıklamada, "Herhangi bir olumsuzluk yok. Gerek kırsal kesimlerdeki muhtarlarımızla yapılan görüşmelerde, gerek MASK ve itfaiye yetkililerimizden aldığımız bilgilerde, gerek Pütürge Belediye başkanımız ve valimizden aldığımız bilgilerde herhangi bir olumsuz durumun olmadığını ifade etmek istiyorum. Tüm Malatyamıza ve ülkemize geçmiş olsun diliyorum." dedi.

Son dakika haberi: Malatyada 5 büyüklüğünde deprem Peş peşe önemli açıklamalar

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD tarafından yaptığı açıklamada, Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Bölgede tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz. ifadeleri kullanıldı.

ELAZIĞ VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğünde depremin Elazığ'da da hissedildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pütürge ilçesinde kaydedilen depremin ardından kentte yapılan ilk değerlendirmelere göre bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti.

İlgili kamu kurum ve kuruluşu görevlilerinin sahada çalıştığını aktaran Kaldırım, "Kent genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok, araştırmalarımız sürüyor." dedi.

CİVAR İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, civar illerde de hissedildi.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde de hissedilen sarsıntının başlamasıyla korkuya kapılan bazı vatandaşlar, evlerini terk ederek sokağa çıktı.

İlçe sakinlerinden Erdem Kutlu, sarsıntının uzun sürdüğünü belirterek, “Malatya’da yaşanan depremi güçlü bir şekilde hissettim. Uzun süreli bir sarsıntı oldu. Elazığ depreminden yaşadığımız tecrübe ile paniğe kapılmadan apartman sakinleri ile birlikte haberleşerek binayı boşaltıp sokağa çıktık." dedi.

Haberin Devamı

Ahmet Çiftçi ise yaşanan sarsıntıda çok korktuklarını dile getirerek “Sarsıntı anında çok endişelendik. Çocuklar çok korktu. O korku ile sokağa indik." ifadelerine kullandı.

Hatice Kümber de sarsıntı ile korku dolu anlar yaşadıklarını ve hızlı bir şekilde dışarı çıktıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!