Son dakika haberi: İletişim Başkanlığı: Libya, Türkiye'nin askeri desteğini talep etti

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: İletişim Başkanlığı: Libya, Türkiyenin askeri desteğini talep etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2019 19:50

Altun, Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, Libya hükümetinin, Türkiye'den askeri destek talebinde bulunduğunu belirtti

Haberin Devamı

Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Libya hükümetinin, Türkiye’den askeri destek talebinde bulunduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi tabi ki anlaşmamızın gerekliliklerini yerine getireceğiz. Ortak çıkarlarımızı koruma ve Akdenizde istikrar sağlama hususunda kararlılığımız devam etmektedir. Libya’da uluslararası olarak tanınan meşru hükümeti desteklemekteyiz. Dış güçler ise Libya hükümetine karşı gayrimeşru grupları desteklemeye son vermelidir" ifadelerini kullandı.

Libya hükümetini desteklediklerini ve Libya’nın bir savaş bölgesine dönmesini istemediklerini belirten Altun, şunları kaydetti:

"Libya’da, halka hesap vermeyen baskıcı rejimler kurmak için uğraşan bölgesel güçler faaliyet gösteriyor. Bu güçlerin vekil yönetim kurma çabaları sonuçsuz kalacaktır. Libya ile yaptığımız anlaşma Türkiye’nin açık denizlerde serbestçe hareket edebilmesinin önündeki engelleri kaldırıyor. Anlaşma aynı zamanda Libya hükümetiyle güçlü bir ilişki kurmamızı da sağlıyor. Hem Libya’da hem de Akdeniz’de istikrar ve barış sağlama konusunda kararlıyız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!