Son dakika: El Bab'da Türk askerine saldırı! Şehit ve yaralılar var...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: El Babda Türk askerine saldırı Şehit ve yaralılar var...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 11:47

Fırat Kalkanı Haraketı'nda kuşalına El Bab'tan acı haber... El Bab'ta DEAŞ'lı teröristler Türk komando taburunun bulunduğu bölgeye bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 6 askerin yaralandığını duyurdu. Savaş uçakları tarafından düzenlenen hava harekatında 23 DEAŞ'lı terörist öldürüldü. Fırat Kalkanı harekatında şehit olan piyade uzman çavuş Ahmet Şahin’in 15 Temmuz’da Şeyma Şahin ile evlendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Son Dakika: Fırat Kalkanı Harekatı’nın 106 gündür devam ettiği Suriye topraklarında, DEAŞ militanları tarafından öğle saatlerinde El Bab bölgesinde konuşlu ve Kayseri’den giden Komando Taburu’nun bulunduğu bölgeye bomba yüklü araçla saldırı düzenledi.

Patlamanın ardından çatışma çıktı. TSK'dan yapılan açıklamada terörist saldırıda 1 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı belirtildi.

TSK AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığı tarafından saldırıyla ilgili yapılan bilgilendirmede de şöyle denildi: "Sabah saatlerinde bombalı araç ile yapılan saldırıda 1 kahraman silah arkadaşımız şehit, 1’i ağır olmak üzere 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır."

ÖSO'DAN YARALANANLAR VAR

Saldırıda ayrıca Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bazı mensuplarının da yaralandığı belirtiliyor. Yerel kaynaklar, bölgedeki çatışmanın devam ettiğini belirtirken, yaralıların sınır hattına taşınarak buradan Kilis ve Gaziantep’e getirilip tedaviye alınacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

ACI HABER AİLESİNE ULAŞTI

Son dakika: El Babda Türk askerine saldırı Şehit ve yaralılar var...

Fırat Kalkanı harekatında şehit olan piyade uzman çavuş 26 yaşındaki Ahmet Şahin’in acı haberi memleketi Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi’nde oturan ailesine ulaştı. Suriye’nin El- Bab Bölgesi’nde bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan piyade uzman çavuş Ahmet Şahin’in, Çay İlçesi Vakıf Mahallesi Emekler Sokak’taki baba evine gelen görevliler, oğlunun şehit olduğu haberini anne Emine Şahin’e verdi. Acı haberle gözyaşlarına boğulan Emine Şahin’i, görevliler, yakınları ve komşular sakinleştirmeye çalıştı.  Polisler, baba İsmail Şahin’i de çalışmaya gittiği tarlada bulup getirdi. Şehidin dedesi 77 yaşındaki Hamdi Şahin de gözyaşları içinde eve geldi.

YENİ EVLENMİŞTİ

Fırat Kalkanı harekatında şehit olan piyade uzman çavuş Ahmet Şahin’in tarlaya çalışmak için gittiği için evde bulunamayan babası İsmail Şahin, motosikletiyle eve döndüğünde, gördüğü kalabalığı görünce şaşırdı. Evinin balkonuna Türk bayrağı asıldığını gören İsmail Şahin, "Ne oluyor burada, bu bayraklar nedir, indirin bu bayrakları. Yoksa Ahmet’ime bir şey mi oldu?" diye gözyaşı döktü. Fenalık geçiren şehit babası İsmail Şahin’i çevredekiler ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Şahin, gözyaşları ve feryatlar içinde eve girdi. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Şahin’in 15 Temmuz’da Şeyma Şahin ile evlendiği, eşi sınır ötesi operasyona katıldığı için Şeyma Şahin’in kayınvalidesi ve kayınpederiyle birlikte kaldığı belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Şahin’in asıl görev yerinin Kayseri olduğu ve geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı’na katıldığı, şehidin ağabeyi Mahmut Şahin’in de Erzurum’da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin evinin önünde sağlık ekipleri hazır bekletilirken, ev ve çevresine Çay Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı.

Haberin Devamı

23 DEAŞ'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki hava harekatında ilk belirlemelere göre DEAŞ üyesi 23 terörist etkisiz hale getirildi.  

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, alınan istihbarat üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığınca 10.05-11.30 saatlerinde Suriye'nin El-Bab bölgesindeki terör örgütü DEAŞ'a ait hedeflere hava harekatı düzenlendi. Harekat kapsamında Türk jetleri, terör örgütü DEAŞ tarafından kullanılan 3 tank, 2 kontrol noktası, 3 barınma yeri, 3 karargah binası ve bir bomba yüklü araç olmak üzere 12 hedefi imha etti. Harekatta ilk belirlemelere göre DEAŞ üyesi 23 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda terörist yaralandı.      

Haberin Devamı



Haberin Devamı

Son dakika: El Babda Türk askerine saldırı Şehit ve yaralılar var...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!