Son dakika haberi... Ekimden beri her yerde aranıyordu... Lisha Yu'dan kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi... Ekimden beri her yerde aranıyordu... Lisha Yudan kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2019 20:29

İstanbul'da, geçtiğimiz Ekim ayından beri kayıp olarak aranan, bir ithalat firmasında çalışan 31 yaşındaki Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Lisha Yu’nun cesedi Bilecik’te bir çiftlik evinde bulundu. Öldürüldüğü belirlenen Lisha Yu cinayeti ile ilgili polis yabancı uyruklu 4 kişiyi gözaltına aldı. Çinli kadının cesedi, yaklaşık 60 santimetre toprağa gömülü bulundu.

Haberin Devamı

2 EKİM'DEN BERİ HABER ALINAMIYORDU

Lisha Yu Fatih’te kendisi gibi Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı olan erkek arkadaşı ile birlikte yaşıyordu. Bir ithalat firmasında çalışan Lisha Yu, 2 Ekim’de kendi kullandığı 34 MM 6988 plakalı, siyah renkli otomobille evden ayrıldı.

Erkek arkadaşının iddiasına göre aynı gün saat 23.30 sıralarında kendisini arayarak küçük bir kaza yaptığını, çarptığı aracın sahiplerinin kendisiyle konuşmak istediğini söyledi. Ancak telefon tam olarak çekmediği için karşı taraftakilerin sesi anlaşılamadı.

Lisha Yu birkaç dakika sonra erkek arkadaşını tekrar aradı. Erkek arkadaşı telefonu duymadığı için açamadı.

Son dakika haberi... Ekimden beri her yerde aranıyordu... Lisha Yudan kötü haber

Haberin Devamı

Geri aradığında ise Lisha Yu’nun telefonu kapalıydı. Bir daha da Lisha Yu’dan haber alınamadı. Erkek arkadaşı ertesi gün karakola giderek Lisha Yu’nun kaybolduğunu ihbar etti.

Polis kayıtlarına göre Lisha Yu’nun otomobili iki gün sonra 4 Ekim’de, saat tam 14.05’te Mahmutbey Gişeleri’nden Topkapı yönüne doğru geçiş yapmıştı.

Çin’de yaşayan ailesi Lisha Yu’nun kaybolduğunu erkek arkadaşından öğrendi. İstanbul’a gelen aile polise başvurarak kızlarının bulunmasını talep etti. Çin Halk Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosluğu da Lisha Yu’nun bulunması için devreye girdi.

Kayıp başvurusunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Lisha Yu’nun kaza yaptığı yer ve bağlı sokakların kamera görüntüleri toplandı.

BİLECİK’TE BİR ÇİFTLİK EVİNDE BULUNDU... 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Lisha Yu’nun kazanın ardından kaçırıldığı belirlendi. Yapılan araştırmada, Lisha Yu’nun kaza süsü verilerek kaçırıldığı ve öldürüldüğü tespit edildi.

Polis düzenlediği operasyonda, Lisha Yu’nun cesedini Bilecik’te bir çiftlik evinde buldu. Polis, Lisha Yu’nun öldürülmesi ile ilgili yabancı uyruklu 4 kişiyi gözaltına aldı. Olayın nedeninin yapılacak sorgunun ardından netlik kazanacağı belirtildi.

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKIYOR

Haberin Devamı

Lisha Yu'nun cesedinin Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Kızılsaray köyü Yuvaköy mevkiinde Uygur Türkü Muhammet isimli şahsa ait 30 dönümlük bir çiftlik evinde toprağa gömülü olduğu bilgisine ulaşıldı.

İstanbul'da kurulan özel ekip, Söğüt'teki etrafı tel örgülerle çevrili çiftlik evine gelerek, Lisha Yu'nun cesedini bulmak için çalışma başlattı. Belediye ekipleri ellerinde kazma ve küreklerle gözaltına alınan şüphelilerin gösterdiği yeri kazarlarken, yaklaşık 60 santimetre derinlikte Yu’nun cansız bedenine ulaşıldı.

Ceset Söğüt Belediyesine ait cenaze aracı ile Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Jandarma ve polis çiftlik evi etrafında önlem alırken, ev sahibinin evi yazlık olarak kullandığı ve ekipler tarafından halen arandığı öğrenildi. (İHA)

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!