Son Dakika Haberi: Başika’da ilk şehit

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika Haberi: Başika’da ilk şehit
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 16:57

Kuzey Irak’tan akşam saatlerinde bir son dakika haberi geldi. Kuzey Irak’ta Musul yakınlarında IŞİD ile Peşmerge güçleri arasındaki çatışmalarda IŞİD’in attığı Katyuşa roketatarına ait bir merminin Başika Kampı’na düşmesi sonucu bir asker şehit oldu, bir asker de hafif şekilde yaralandı. TSK, bölgedeki IŞİD hedeflerini obüs atışı ve hava harekatıyla vurdu. Bölgeden gelen son dakika haberlerini aktaracağız...

Haberin Devamı

Geçen yıl 4 Aralık’ta Türkiye’nin kampa Irak’la varılan anlaşmadan daha fazla asker ve tank gönderdiğinin iddia edilmesi Ankara ile Bağdat arasında krize neden olmuştu. Daha önce dört kez IŞİD’in sldırısına hedef olan Başika Kampı’nda TSK ilk kez şehit verdi. Genelkurmay Başkanlığı, saldırıyı kampın bulunduğu yerin resmi adı olan “Gedu Üs Bölgesi” olarak duyurdu.

Genelkurmay’ın açıklamasında şöyle denildi:

“26 Mart 2016 tarihinde, Irak Kuzeyinde DEAŞ (IŞİD) Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ Terör Örgütü’nün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa mermilerinin bir kısmı, Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesine düşmüştür. Üs bölgesine düşen mermilerden dolayı bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımız helikopterle Türkiye’ye tahliye edilmiştir. Yaralı silah arkadaşımızın tedavisine Şırnak Devlet Hastanesi’nde devam edilmektedir.

Haberin Devamı

Bölgede tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedefleri ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz.”



OBÜSLERLE VURULDU

Haberin Devamı

Katyuşa mermisinin IŞİD bölgesinden geldiğinin anlaşılması üzerine kampta bulunan 40 kilometre menzilli Fırtına obüsleri IŞİD mevzilerinin yoğun top ateşine tuttu. TSK, ayrıca koalisyon güçlerinden IŞİD mevzilerine havadan harekat düzenlenmesini de istedi. Hava şartlarının düzelmesinden sonra bölgedeki IŞİD’e hava harekatı düzenlendi.

TSK açıklamasında hava harekatı ile ilgili olarak şöyle denildi: "Bölgedeki hava şartlarına bağlı olarak Koalisyon çerçevesinde yapılan koordinasyon neticesinde, bölgedeki DEAŞ Terör Örgütüne ait dört hedef Koalisyon Güçlerine bağlı savaş uçaklarıyla vurulmuştur. Bölgede tespit edilen dört ilave hedef Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla yoğun bir şekilde ateş altına alınmış; hedefler tam isabetle imha edilmiştir. Hava şartlarının el verdiği ölçüde tespit edilen diğer hedeflere Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca hava harekatı düzenlenmeye devam edilmektedir."

Haberin Devamı

IŞİD en sonuncusu geçen salı günü olmak üzere Başika Kampı’na 4 kez saldırmıştı. Bu saldırıların ilkinde 4 Türk askeri yaralanmıştı. Daha önce yapılan sızma girişimlerine karşılık yapılan topçu ateşlerinde 18 IŞİD teröristi öldürülmüştü.

ŞEHİT ATEŞİ İZMİR'E DÜŞTÜ

Başika Kampı'na IŞİD'in ateş açması sonucu şehit olan askerin İzmirli Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır olduğu öğrenildi. Askeri heyet, şehit üsteğmenin babası Haluk Cazgır'a acı haberi verdi.

Son Dakika Haberi: Başika’da ilk şehit

Şehidin İzmir karşıya'daki evine bayrak asıldı...

Acı haber şehidin babası Haluk Cazgır'a saat 19.15 sıralarında İzmir Karşıyaka Çarşı'daki evinde askeri heyet tarafından verildi. Annesi trafik kazasında ölen şehit üsteğmen İsmail Cazgır'ın bekar olduğu öğrenildi. Üsteğmen Cazgır'ın daha önce Şırnak, Kıbrıs ve son olarak Çorlu Topçu Alayı'nda görev yaptığı, birkaç ay önce geçici görevle Kuzey Irak'a gittiği arkadaşları tarafından açıklandı. Koyu Karşıyaka Spor taraftarı olan İsmail Cazgır'ın şehit olduğu haberi Karşıyaka camiasında büyük üzüntü yarattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!