FETÖ'nün varisine büyük darbe! Tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

FETÖnün varisine büyük darbe Tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 13:58

FETÖ'ye yönelik kent genelinde yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 5'i tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında terör örgütünün önemli isimlerinden Mustafa Özcan'ın oğlu, Enes Özcan'ın telefonuna babasının adını "Baş Yüceler Şurası Başkanı" olarak kaydettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

FETÖ/PDY’nin tepe yönetimindeki en önemli isimlerinden Mustafa Özcan'ın oğlu Enes Özcan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Enes Özcan'ın telefonunda babasının adını Başyüceler Şurası Başkanı olarak kaydettiği belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün fizik öğretmeni Enes Özcan ve Mehmet Akif Genel'in de aralarında bulunduğu 7 kişi örgütün gizli evleri olan "Gaybubet" evlerinde gözaltına alındı. 

BAŞYÜCELER BAŞKANI DİYE KAYDETMİŞ

Yakalanan Enes Özcan'ın FETÖ'nün en üst konseyi Başyüceler Şurası Başkanı ve örgütün ikinci ismi Mustafa Özcan'ın oğlu olduğu belirlendi. Özcan’ın yanında ele geçirilen bir telefonda babasının isminin farklı kaydedildiği de belirlendi.  Babasını Başyüceler Şurası Başkanı olarak kaydeden Özcan'ın telefonunda Bylock bulunduğu tespit edildi. 

Haberin Devamı

FETÖ'nün Orta Asya'dan getirilen öğrencilerinin, barınmani ihtiyaçlarını ve eğitim işlerini organize eden Enes Özcan'ın, tutuklu FETÖ üyelerininin rüyalarını tabir eden ve yayan kişi olduğu da öne sürüldü. Fizik öğretmeni Özcan'ın özellikle cezaevindeki örgüt üyelerinin rüyalarını "Bahar gelecek", "Yakında her şey eskisi gibi olacak" gibi tabirlerle yorumladığı iddia edildi. Bu yorumların örgütü üyesinde geniş kitlelere yayılmasını sağlaydığı iddia edilen Özcan'ın örgütü diri tutmaya çalıştığı belirtildi.

KOLOMBİYA İMAMININ KARDEŞİ

Gözaltına alınanlar arasında yer alan diğer bir isim olan Mehmet Akif Günel'in ise örgütün Kolombiya imamı Mahmut Eyüp Günel'in kardeşi olduğu saptandı.  Mehmet Akif Günel'in telefonunda örgütün gizli haberleşme programı ByLock çıktı.  Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.  Aralarında Mehmet Akif Günel ve Enes Özcan'ın da bulunduğu 5 kişi  tutuklandı. İki kişi hakkında ise adli kontrol hükmü uygulandı.

11 KİŞİLİK ŞURAYI YÖNETİYOR

Mustafa Özcan’ın örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in yerine geçecek kişi olduğu iddia ediliyordu. Örgütün 11 kişilik Başyüceler Şurası ile Fetullah Gülen arasında bir konumda bulunduğu iddia edilen Mustafa Özcan'ın ABD'de olduğu iddia ediliyor. Özcan'ın yönettiği Başyüceler Şurası'da, Naci Tosum, İrfan Yılmaz, Abdullah Aymaz, Mehmet Ali Şengül, Sadık Kesmeci, Mustafa Yeşil, Mehmet Erdoğan Tüzün, Reşit Haylamaz, Şerifali Tekalan, Ismet Aksoy isimleri de yer alıyor.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!