Son dakika... Erzurum güne kar sürprizi ile uyardı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2019 09:07

ERZURUM’da yağan mevsimin ilk karı, kent merkezini beyaza bürüdü.

Haberin Devamı

Erzurum’da gece yarısı başlayan kar yağışı, günün ilk ışıklarına kadar sürdü. Kar kalınlığı, şehir merkezinde 5 santimi geçerken, yüksek kesimlerde 20 santime ulaştı. Sabah güne karla uyanan vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı. Kış lastiği takmayan sürücüler ise trafikte güçlük çekti.

Ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizleyen vatandaşlar, bu yıl kışın erken geldiğini söyledi.

ARDAHAN’DA GECE YAĞMUR SABAH KAR YAĞDI

Ardahan’da ise gece boyu etkili olan yağmur, sabaha karşı yerini kar yağışına bıraktı. Yağan karla birlikte şehrin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı. Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Erzincan’da beklenen kar yağışının cumartesi sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bildirildi. Meteoroloji, vatandaşları uyararak, kar kalınlığının merkezde 1-4 santim, yüksek kesimlerde 5-20 santim civarında olmasının beklendiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Son dakika... Erzurum güne kar sürprizi ile uyardı

KARS MERKEZE MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Kars merkeze mevsimin ilk karı yağdı. Sabaha doğru başlayan kar etrafı beyaza bürüdü.

8 ayı kış olan Kars’ta mevsimin ilk karı şehir merkezine düştü. Kar yağışının etkili olduğu kentte, yüksek kesimler tamamen beyaza bürünürken, merkeze düşen kar ise kısa sürede eridi.

Kars’a kışın geldiğini beliren vatandaşlar, “Kış geldi. 11. Ay dediğiniz zaman kış demektir. Kars’ın kışı başladı. Bundan sonra yağar, açar. Soğuk olur, sıcak olur. Memleketimizin havası bu, güzel memleketimize, güzel yaşantımıza bakmamamız lazım” dedi.

Öte yandan, sabah erken saatlerde yağan kar, havaların da hissedilir şekilde soğumasına neden oldu. Kent merkezinde termometreler eksi 1’i gösterdi.

ERZİNCAN'DA ULAŞIMA KAR VE TİPİ ENGELİ

Erzincan'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Sakaltutan Geçidinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

Erzincan’da akşam saatlerinde etkili olan yağmur yerini yükseklerde kar yağışına bıraktı. Erzincan-Sivas karayolundaki Sakaltutan Geçidinde kar yağışı ve tipiye hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Yaşanan kazalarda araçların trafiği engellememesi için karayolları ekipleri iş makineleri ile sürücülere destek verdi.

Karayolları ekipleri, kar küreyiciler ile yolları kardan temizleyip tuzlama çalışması yaparak trafiğe açık tutmaya çalışıyor. Polis ekipleri ise hazırlıksız yakalanan sürücüleri kar ve tipi konusunda durdurup uyardı.

Haberin Devamı

KARLIOVA'DA KARA YAKALANAN SÜRÜCÜLER YOLDA KALDI

Bingöl'ün Karlıova ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan yağış nedeniyle çok sayıda araç kış lastiği kullanmadıkları için Karlıova- Erzurum karayolu Herdu Deresi mevkisinde mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Karayolları ekipleri, yapılan yol temizleme çalışmasının ardından mahsur kalan araçları kurtardı.

Son dakika... Erzurum güne kar sürprizi ile uyardı

BİTLİS’E MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Bitlis'te dün gece etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Rahva bölgesinde etkili olan kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı. Yağan kar, sonbahar renklerine bürünen ağaçların üzerinde kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Beyaz örtü ile kaplanan sokaklardaki araçlar da karın alında kaldı.

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri, yağışların yağmur ve kar şeklinde gün boyu devam edeceğini, akşam saatlerinden sonra bölgeyi terk edeceğini açıkladı. Yetkililer özellikle sürücüleri, dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Son dakika... Erzurum güne kar sürprizi ile uyardı

BAYBURT’TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Bayburt'ta gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Son dakika... Erzurum güne kar sürprizi ile uyardı

Bayburt ve Erzincan’da gece saatlerinde başlayan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Lapa lapa yağan kar Bayburt’u beyaza bürürken, Erzincan’da ise yüksek kesimlerde etkili oldu. Türkiye'de kışın en çetin geçtiği illerden Bayburt'ta, kent merkezi ve yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar, güzel görüntüleri de beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Kent merkezi ve yüksek kesimlerde gece başlayıp sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sebebiyle, ağaçlar, araçlar ve evlerin çatıları beyaz örtüyle kaplandı. Yağış, kentin yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla gösterirken, kar kalındığı bazı yerlerde birkaç santimetreye kadar ulaştı. Tipiyle birlikte yağan kar Bayburt ve Erzincan’a kışı getirdi. Kentte kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı da sıfırın altına düştü.

ORDU'DA YAYLACILAR KARA YAKALANDI

Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Ordu ve Giresun'un yüksek rakımlı yaylaları, dün gece yağan karla beyaza büründü. Yaylalarda olan çobanlar da kar sürpriziyle karşılaştı. Yağan kar nedeniyle hayvanların yiyecek bulması zorlaşırken, çobanlar sürüleriyle yaylalardan dönmeye başladı.

Haberin Devamı

Son dakika... Erzurum güne kar sürprizi ile uyardı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!