Son dakika... Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2019 17:12

İstanbul İl Seçim Kurulu'na çağrılan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ekrem İmamoğlu'nun İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldığını bildirdi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulunca mazbatasının hazırlanmasının ardından Çağlaya'ndaki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Burada partililerce coşkuyla karşılananan İmamoğlu, daha sonra adliyeye girerek İl Seçim Kurulu'na geçti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Şimdi hep birlikte Saraçhane'ye gidiyoruz, onu makamına yerleştiriyoruz. Biz önden gidiyoruz, onu orada karşılayacağız." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK YORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasına ilişkin, "Bu başarı, bu topluma hizmet etmek için yola çıkan insanların başarısıdır. Bu başarı, birlikte yaşamak isteyen milyonların başarısıdır." dedi.

CHP tarafından, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu'nun mazbata törenini televizyondan izlerken yaptığı değerlendirmeye ilişkin video paylaşıldı.
Kılıçdaroğlu, videoda çok mutlu, huzurlu ve duygulu olduğunu belirtti.

Büyük bir başarı elde ettiklerini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Türkiye için, çocuklarımız için, onların geleceği için, demokrasimiz için, hep birlikte huzur içinde yaşamak için. Bu başarı, bu topluma hizmet etmek için yola çıkan insanların başarısıdır. Bu başarı, birlikte yaşamak isteyen milyonların başarısıdır. Mutluluğumu ancak böyle anlatabiliyorum. Milletvekili arkadaşlarım, MYK'de görev alan Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlarım, Grup Başkanvekili arkadaşlarım ve CHP'nin bütün personeli gerçekten de gecesini gündüzüne katarak çalıştı, çaba harcadı, emek harcadı, güzel bir sonuç elde ettik, Türkiye'ye hayırlı olsun."

İBB’DE DEVİR TESLİM TÖRENİ

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndaki devir teslim töreni öncesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün daha ferah bir planlamayla süreci yönetmeyi isterdik. Ancak İstanbul’daki bu süreç biraz farklı, hızlı ve değişik bir biçimde işledi. Ama şu an itibariyle sizinle önümüzdeki programı paylaşmak istiyorum ki bir telaş yaşamayalım.

Birkaç cümle paylaşacağım. Daha sonra ben Sayın Mevlüt Uysal’dan görevi alacağım. Oraya basın mensuplarını istemiyoruz. Buradaki süreci oraya taşımazsanız rica ediyorum, mutlu oluruz. O taşıma süreci sizi de bizi de mutsuz eder. Oldukça kalabalık, her anında bize yardımcı olan parti üst yönetimiz, vekillerimiz var, yüzlerce insanımız bize katkı sundular. Yukarıda küçük bir makam odası, biz devir teslimi yaptıktan sonra halkımıza hitap edeceğim. Daha sonra oradan da çağrımızı yapacağım. Biz halkımızla inşallah bu hafta sonu bütün İstanbul halkını davet ederek süreci anlatacağımız bir buluşmayı da sizlerle paylaşacağız.

Bugün mazbatamızı teslim aldık. Çok onur duyuyorum, mutluyum, gururluyum. Öncelikle şunu ifade edeyim. Ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiç kimsenin birbirinden farkı olmaksızın, hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşerilerim adına onurunu yaşıyorum. Asla vazgeçmediğimiz değerlerimiz var. Haktan, hukuktan, adaletten asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancından ve buna dönük mücadelesinden asla vazgeçmedik.

Kimsenin hakkını yemedik. Bu belediyede çalışan herkes, bir kişiye, bir gruba, partiye hizmete değil, 16 milyon insana hizmet etmeye bugün itibariyle başlamıştır.

Şehrimizde yaşayanların huzuru ve mutluluğu için bir an önce net ifadelerini ilgili kurullardan bekliyoruz. Bizim kafamız, zihnimiz, vicdanımız çok net. 16 milyon hemşerimizin de çok net, bunu biliyoruz.
Herkesten Allah razı olsun. Binlerce yıllık tarihine, maneviyatına, bu şehrin insanına saygıyı ana prensip edinerek yol haritamızda tüm evrensel doğrularla bu şehirde yaşayan insanların maneviyatını, yaşam biçimini koruyarak yol yürüyeceğimizi hem duyuruyor, hem hepinizin huzurunda söz veriyorum. Allah bizi mahcup etmesin.

 

Haberin Devamı

UYSAL, GÖREVİ İMAMOĞLU'NA DEVRETTİ

İstanbul İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'ye gelen Ekrem İmamoğlu, kokteyl salonunda meclis üyelerine hitap ettikten sonra başkanlık makamına geçti. Mevlüt Uysal tarafından karşılanan İmamoğlu, görevi önceki başkandan aldı. Uysal, başkanlık mührünü İmamoğlu'na verdikten sonra kısa bir açıklama yaptı. Uysal'dan sonra konuşan İmamoğlu, görevi kendisine devreden başkana teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!