Son dakika! Dikkat! Geliyor... Saat verildi... O bölgeleri vurdu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika Dikkat Geliyor... Saat verildi... O bölgeleri vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2019 19:23

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı ilçelerinde, bu sabah saatlerine kadar çok kuvvetli ve şiddetli sağanak beklendiğini duyurdu. Karadeniz'in bir kısmını etkisi altına alan sağanak Rize ve Sinop'ta etkili oldu. Meteoroloji Artvin, Van ve Hakkari çevreleri, İstanbul'da Avrupa yakasının kuzey ve Kırklareli’nin doğu ilçelerine, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'a sağanak uyarısı yaptı. Öte yandan Rize'de bir mahalle ve 20 daireli bir apartman tahliye edilirken bir ev de yıkıldı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya bu sabaj saat 06.00'ya kadar, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli sağanak öngörülüyor.

Muhtemel sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

İSTANBUL DA LİSTEDE

Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Artvin, Van ve Hakkari çevreleri, İstanbul'da Avrupa yakasının kuzey ve Kırklareli’nin doğu ilçelerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri, parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Artvin, Van ve Hakkari çevreleri, İstanbul’da Avrupa yakasının kuzey ve Kırklareli’nin doğu ilçelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Haberin Devamı

Diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU'DA 5 İLDE

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 5 ilde gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak, öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık Tunceli'de 32, Erzincan'da 31, Iğdır'da 30, Ağrı'da 30, Erzurum'da 26, Kars'ta 25, Ardahan'da 23 derece olacak.

20 DAİRELİ BİR APARTMAN TAHLİYE EDİLDİ

Rize’nin Hemşin ilçesinde şiddetli yağıştan ötürü 20 daireli bir apartman tahliye edildi

İlçede şiddetli yağıştan ötürü birçok mahalle ve köy yolu ulaşıma kapanırken, ilçe merkezinde bulunan toplu konutların arkasındaki istinat duvarının çökmesiyle bir ev balçıkla doldu. Binanın 1. katında bulunan vatandaşlar evin balkon korkuluğu kırılarak tahliye edildi. Olay yerine gelen Hemşin Belediyesi’ne ait iş makineleri tarafından binanın hemen yan tarafındaki derenin duvarı yıkılarak, binayı çevreleyen su ve balçığın gideri dereye bağlandı.

Haberin Devamı

"METREKAREYE 160 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ"

İstinat duvarının çökmesiyle bütün vatandaşların binadan tahliye edildiğini dile getiren Hemşin Kaymakamı Bayram Sağır “Şuan itibariyle metrekareye yaklaşık 160 kilogram yağmur düşmüş durumda. İkindi vakitlerinden beri ekiplerimiz çalışıyor, bir çok köyümüzde yollar kapandı. Bir köyümüzde heyelandan dolayı bir ev çöktü, içerisinde bir vatandaşımız yaralandı. Sağlık durumu şuan itibariyle gayet iyi. En son da TOKİ’deki arka istinat duvarının çökmesiyle bir heyelan oldu. Binanın tamamını boşalttık. İçerde hiçbir vatandaşımız yok. Şuan itibariyle sabahı bekleyeceğiz” dedi.

İstinat duvarının çökmesiyle 20 konutlu bir binanın tahliye edildiğini dile getiren Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar ise “Sabah 9’da başladı yağmur. Metrekareye yaklaşık 160 kilogram yağmur düştü. 20 konutlu bir bloku tahliye ettik. Kentsel dönüşüm alanında tahliyelerimiz oldu. Şükrediyoruz canımız sağ, birşeyimiz yok. İnşallah daha beteri olmaz, yağmur devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KIYAMET GİBİ GELDİ"

Suhadi Özgen isimli vatandaş çok büyük bir sesle irkildiklerini dile getirerek “Camdan baktım duvar kopmuş. Tavuklarımın kümesi vardı hemen ona baktım o mu koptu diye ama o değildi. Kıyamet gibi geldi binanın önüne yıktı orayı. Tavuklara bir şey olmamış yanından akmış gitmiş ama çok gürültülü geldi, kıyamet gibi geldi” şeklinde konuştu.

Tahliye edilen binanın hemen yan tarafında bulunan binada oturan Nihat Ferah ise “Biz evde oturmuştuk, bir anda gök gürüldüyor zannettik. Baktık ki duvar kopmuş bir anda binanın arkası doldu” dedi.

ÇÖKEN EVDE 1 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan ilçeye bağlı Yaltkaya köyünde bir şiddetli yağmurdan ötürü ev yıkıldı. Evin içerisinde bulunan 85 yaşındaki Mecit Alparslan yaralandı. Alparslan Pazar ilçesi Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

MAHALLEYE TAHLİYE

Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli beldesindeki Habiboğlu Mahallesi sakinleri, şiddetli yağışın ardından oluşabilecek risklere karşı jandarma ekipleri tarafından tahliye edildi.

Sabah saatlerinde Rize ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Çayeli ilçesi Madenli beldesine bağlı Habiboğlu Mahallesi’nde şiddetli yağışın ardından meydana gelen toprak kaymalarından dolayı mahalle sakinleri tahliye edildi. Mahallede bulunan 16 kişi köy muhtarlığı ve jandarma ekiplerinin yardımıyla Çayeli ilçe merkezinde bulunan akrabalarının evlerine götürüldü. Araç ulaşımının kapandığı mahallede meydana gelen toprak kaymalarında herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Haberin Devamı

Son dakika Dikkat Geliyor... Saat verildi... O bölgeleri vurdu

SİNOP'U DA VURDU

Türkiye’nin en kuzeyi Sinop’ta öğleden sonra şiddetini arttıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur sonrası meteoroloji müdürlüğünden yapılan ölçümlere göre kent merkezinde metrekareye 25 litre yağdığı belirtildi.

Son dakika Dikkat Geliyor... Saat verildi... O bölgeleri vurdu

Sinop’ta 14.00 sıralarında aniden şiddetli yağan yağmur, kentin bazı bölgelerinde yol kenarlarındaki su kanallarının taşmasıyla yol üzerinin çamurla kapanmasına sebep oldu. Kapanan yollar, belediye ekiplerince kepçelerle temizlendikten sonra trafiğe açıldı. Ayrıca kanalizasyona dökülen çamurlu su, denize döküldü, denizde geniş çaplı çamur birikintisi meydana geldi.

Şiddetli yağan yağmurda trafik de nasibini aldı. Bir otomobil Sinop Pervane mevkisinde kontrolünü kaybederek kaydı, yol kenarındaki bariyerlere çarparak durabildi. Çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılan otomobilde herhangi bir yaralanan olmadı. Emniyet ekipleri olay yerinde yeni bir kaza olmaması için güvenlik önlemleri aldı.

Son dakika Dikkat Geliyor... Saat verildi... O bölgeleri vurdu

TRABZON'DA ARAMA ÇALIŞMASI

Öte yandan Trabzon'un Araklı ilçesinde 18 Haziran'da meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği selde bulunamayan 2 kişiyi arama çalışmaları, ailelerin talebi üzerine yeniden başlatıldı.

İlçeye bağlı Çamlıktepe Mahallesi'nde sele kapılarak kaybolan ve yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan Cengiz Cevahir (16) ve Mahmut Köseoğlu'nun (39) aileleri, arama çalışmalarının yeniden başlatılması için ilgili kurumlara müracaat etti.

Trabzon Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, arama çalışmalarına tekrar başladı. Ekipler, eğitilmiş köpeklerin de yardımıyla sel ve
heyelanın yaşandığı bölgede arama faaliyetlerini sürdürüyor.

Selin yaşandığı bölgede daha önce yıkımına karar verilen 10 binada yıkım işlemi devam ediyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!