Son dakika... Denizli'de düşen eğitim uçağının koordinatları tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Denizlide düşen eğitim uçağının koordinatları tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 19:40

Bugün sabah saatlerinde Denizli'nin Merkezefendi ilçesi yakınlarına düşen iki kişilik tek motorlu eğitim uçağının yeri tespit edildi. 7 saattir süren arama çalışmalarının ardından uçağın, kent merkezine yakın olan Merkezefendi ilçesi Başkarcı Dağı’na düştüğü tespit edildi. Enkaz arama çalışmaları gece boyunca aralıksız devam ederken, arama kurtarma ekipleri uçağın düştüğü yer olan bölgeye yoğun sis ve olumsuz hava şartlarından dolayı ulaşamadı.

Haberin Devamı

Bugün sabah saatlerinde, Denizli Çardak Havalimanı'ndan eğitim uçuşu için kalkan, TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçakla telsiz irtibatı kesildi.

Bölgede eğitim uçuşu yapan uçakta biri öğretmen pilot, diğeri öğrenci pilot, iki kişi bulunuyordu. Uçaktan en son saat 10.26'da, Merkezefendi İlçesi yakınlarında 'acil durum' bilgisi alınmıştı.

Aydın merkezli Uçuş Akademisi'ne ait uçakla bir daha telsiz teması kurulamaması üzerine bölgeye karadan ve havadan arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Son dakika... Denizlide düşen eğitim uçağının koordinatları tespit edildi

UÇAĞIN YERİ TESPİT EDİLDİ

Denizli'de düşen keşif uçağının yeri tespit edildi. Uçağın Denizli Merkezefendi ilçesi güneyinde Babadağ'ın devamı seklinde uzanan Başkarcı Dağı'nda düştüğü saptandı. Ekipler enkaza ulaşmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Denizlide düşen eğitim uçağının koordinatları tespit edildi

'UÇAĞIN KOORDİNATLARI TESPİT EDİLDİ'

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, eğitim uçağının Babadağ ilçesi sınırları içinde dağlık alana düştüğünün tespit edildiği belirtilerek, "Saat 11.00 civarında Aydın'dan kalkış yapan sivil eğitim uçağının Babadağ ilçesi sınırları içerisinde dağlık alana düştüğü tespit edilmiştir.

Düşen uçağın koordinatları tespit edilmiş ancak enkaza henüz ulaşılamamıştır. Uçakta iki kişi bulunduğu bilgisi edinilmiştir.

Olay bölgesine AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri arama kurtarma çalışmaları için yönlendirilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir" denildi.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER ÇALIŞMALARA KATILDI

Denizli’de düşen keşif uçağının bulunduğu bölge olduğu belirtilen bir fotoğraf, arama-kurtarma ekiplerine dağıtıldı.

Enkaza ulaşmak için çalışmalar sürdürülürken, Kara Kuvvetleri’ne ait gece görüş imkanlı bir helikopter de bölgede aramalara katıldı.

Son dakika... Denizlide düşen eğitim uçağının koordinatları tespit edildi

Haberin Devamı

ARAMA ÇALIŞMALARINA SABAH DEVAM EDİLECEK

Rastlanan izin ardından bölgedeki arama çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler gruplar halinde bölgeye tırmandı. Yaklaşık 3 saatlik bir tırmanışın ardından ekipler yoğun sis ve olumsuz hava koşulları nedeniyle enkaza ulaşamadı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gece boyunca aramalarını dönüşümlü ekipler halinde yapmaya devam edecek.

EKİPLER UÇAĞIN KARA KUTUSUNDAN GELEN SİNYALİN İZİNİ DE SÜRÜYOR

Arama çalışmalarına ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait gece görüş özelliği bulunan skorsky tipi bir helikopterde destek verdi. Aramaların uçağın enkazı bulununcaya kadar devam edeceği öğrenildi.

Diğer yandan her olasılığı değerlendiren ekipler uçağın kara kutusundan gelen sinyalin izini de sürüyor. Teknik ekiplerin sinyalin tam yerinin tespit edilmesi için yoğun bir uğraş verdikleri kaydedildi. Arama çalışmalarına Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile birlikte gönüllü arama kurtarma kuruluşları da destek veriyor.

ANNE VE BABA DA OLAY YERİNE GELİYOR

Haberin Devamı

Kazada düşen uçağın içerisinde bulunan teknisyen Merve Altun’un ağabeyi İbrahim Altun’un da arama çalışmalarını takip etmek için Denizli’ye geldiği ayrıca Altun’un anne ve babasının da Afyonkarahisar’dan, gece geç saatlerde Denizli’ye gelecekleri öğrenildi.
Öte yandan, kaza ile ilgili kriz masası oluşturulduğu ve koordinasyonun buradan sağlandığı bildirildi.

SON DÖNEMLERDEKİ EĞİTİM UÇUŞ KAZALARI

30 Ekim 2018: Antalya'nın Manavgat ilçesi Karaöz mevkiinde Cessna 152 tipi TC-KIM kuyruk tescilli eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot Serkan Dilci ve Deniz Adalı yaşamını yitirdi.

27 Haziran 2018: Gaziantep Üniversitesine (GAÜN) ait TC-GUB kuyruk tescilli Cessna 172SP kuyruk tescilli eğitim uçağının Adıyaman'da düşmesi sonucu kursiyer pilot Mehmet Önal hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

16 Şubat 2018: İzmir’deki  Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan SF-260D tipi askeri eğitim uçağının düşmesi sonucu pilotlar havacı Yüzbaşı Yunus Bal ile havacı Üsteğmen Resul Ekrem Gökdoğan şehit oldu.

31 Ekim 2017: Tekirdağ/Çorlu Havalimanı’nda eğitim uçuşu yapan AFA’ya ait TC-EOL tescilli tek motorlu uçak inişinde kontrolden çıkarak parçalandı. Kazada öğrenci Pilot Emre Durmazpınar yaralandı.

24 Mart 2017: Samsun'un Çarşamba Havalimanı'ndan eğitim için havalanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (Uzaytem) ait Cessna 172 tipi tek motorlu uçak inişte kaza yaptı. Kazadan öğrenci Ecenaz Kalyoncu hafif yaralı olarak kurtuldu.

Haberin Devamı

1 Temmuz 2016: Türk Hava Kurumu Ayvalık Şube Başkanı Mustafa Doğrular ve İstanbul'dan eğitim için gelen Nuri Balsarı ile eğitim uçuşu için kalkarken düştü. TC-ABY tescilli Bellanca tipi tek motorlu uçakta bulunan Doğrular ve Balsarı olay yerinde hayatını kaybetti.

17 Ağustos 2016: Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nden havalanan Tarkim Uçuş Okulu'na bağlı Tecnam P2006T tipi çift motorlu eğitim uçağı, Ergene İlçesi’ne bağlı Ahimehmet Köyü yakınlarında teknik rıza nedeniyle tarlaya düştü. Kaza eğitmen pilot Yusuf Akşahin ve öğrenci Alper Oran hayatını kaybetti.

12 Şubat 2013: Türk Hava Kurumu'na ait Cessna 172 tipi tek motorlu eğitim uçağı Mersin'de düştü. Kazada pilot Murat Can yaşamını yitirdi.

6 Ekim 2012: Türk Hava Kurumu’na ait TC-CBI tescilli Cessna 172S Selçuk Efes Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Ödemiş yakınlarında düştü. Öğretmen Pilot Ahmet Can Damarsardı hayatını kaybetti. Pilot adayı Volkan Umudu yaralandı.

29 Eylül 2012: İstanbul Havacılık Kulübü’ne ait eğitim uçağı Ankara’nın Çubuk ilçesinde düştü. Kazada pilotluk eğitimi alan 25 yaşındaki Anıl Tüccar hayatını kaybederken pilot yaralı kurtarıldı

13 Ağustos 2012: Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesi 2.5 mil açıklarında TC SAS kuyruk tescilli SR22 tipi tek motorlu pervaneli eğitim uçağı düştü. Uçağın kaptan pilotu Hikmet Aral ve öğrencisi Prestige Group Sinemaları'nın Kurucusu ve İşletme Sahibi Lisa Şener, hayatını kaybetti.

29 Haziran 2011: Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezi'nde eğitim uçuşu sırasında planörün kaza yapması sonucu öğretmen pilot Metin Özbey ve öğretmen pilot adayı Semih Uzunlar yaşamını yitirdi.

19 Kasım 2011: İzmir'in Selçuk İlçesi'nde Türk Hava Kurumu'na (THK) ait T- 67 tipi eğitim uçağı, Efes Antik Kenti girişinde bir bahçeye düştü. Kazada pilot Necmi Mızrak ile öğrenci pilot Ali Can Ergün hayatlarını kaybetti.

4 Ocak 2011: İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan askeri eğitim uçağı Menemen ilçesine bağlı Görece köyü yakınlarında düştü.Kazadan 2 kişi yaralı olarak kurtuldu.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!