Son dakika.. Dalış eğitimi yaparken kaybolan astsubayın cansız bedeni bulundu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika.. Dalış eğitimi yaparken kaybolan astsubayın cansız bedeni bulundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2019 10:01

Bartın’ın Amasra ilçesinde eğitim dalışı sırasında kaybolan Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’nda görevli astsubay Hakan Karataş'ın cansız bedeni bulundu.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Amasra Tarlaağzı Limanı Mağaralar mevkiinde meydana geldi. DEGAK-03 Tim komutanı astsubay Hakan Karataş, dün 2 uzman erbaş ile birlikte eğitim dalışı için denize daldı. İki uzman erbaş su yüzüne çıkarken Hakan Karataş ise çıkmadı. Bunun üzerine arama çalışmaları başlatıldı.

Arama çalışmalarına Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı’ndan 8 kişilik su altı arama kurtarma timi 'Denizyıldızı' adını verdikleri Minirov kameralı su altı robotu ile Sinop Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibinden 3, Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibinidne 6, İstanbul Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibinden 10, İzmir Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibinden 4, Samsun Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibinden 5 kişi ile olmak üzere toplamda 36 kişilik dalgıç ekibi ile arama çalışmaları başlatıldı. Ayrıca AFAD ve 112 Acil ekipleri de çalışmalara katıldı. Arama çalışmaları sonucu Hakan Karataş’ın cansız bedeni bu sabah saatlerinde Mağaralar bölgesinde bulundu.

Haberin Devamı

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Bartın’da dalış eğitimi esnasında kaybolan Sahil Güvenlik personelinin naaşına ulaşıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bartın’da dalış eğitimi esnasında kaybolan Sahil Güvenlik personelinin aranması faaliyetlerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAK Timi ve Sualtı Uzaktan Kumandalı Arama Sistemleri (ROV) ile iştirak edildi. Kayıp personelin naaşı SAK Timi tarafından bulunarak çıkarıldı.”

Son dakika.. Dalış eğitimi yaparken kaybolan astsubayın cansız bedeni bulundu

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Sahil Güvenlik Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Karataş'ın naaşı Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehit astsubayın Türk bayrağına sarılı tabutu hastanenin morgundan cenaze aracı ile alınarak görev yaptığı birliğe getirildi. Burada düzenlenen askeri törende saygı duruşunda bulunuldu. İl Müftüsü Abdülcelil Çakar tarafından edilen duanın ardından şehidin özgeçmişi okundu.

Haberin Devamı

Son dakika.. Dalış eğitimi yaparken kaybolan astsubayın cansız bedeni bulundu
OĞLU ASKER SELAMI VERDİ

Şehit astsubayın eşi Amasra İmam Hatip Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olan Gülşah Karataş gözyaşlarına boğuldu. Oğlu Bulut Kaan’ın (4) mavi bir kağıda çizdiği aile resmi görüldü. Sürekli resme bakan Bulut Kaan’ın, babasının Türk bayrağına sarılı tabutunun alana getirilmesi sırasında annesiyle birlikte ayağa kalkarak, asker selamı vermesi herkesin yüreklerini dağladı. Helallik alınması ve duaların okunması sırasında babası için ellerini açan Bulut Kaan ve annesi Gülşah gözyaşlarına boğuldu.

Son dakika.. Dalış eğitimi yaparken kaybolan astsubayın cansız bedeni bulundu
Törene Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Albay Mustafa Çalışkan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, şehidin yakınları, askeri erkan ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

12 yıl önce göreve başlayan şehit astsubay Hakan Karataş’ın cenazesi tören mangasının omuzlarında ambulansa konuldu. Şehidin cenazesi Zonguldak Havaalanı’nda bekleyen askeri uçakla memleketi Hatay'ın Erzin ilçesine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!