Reyhanlı'daki patlamayla ilgili son bilgiler... Valilikten açıklama geldi! Kimlikleri tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2019 13:35

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir otomobilde meydana gelen patlamada araçtaki 3 Suriyeli öldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Aracın içerisinde EYP olduğunu düşünüyoruz. Kimlikleri tespit edildi. Geçici kimliğiyle beraber Türkiye'de yaşayan Suriyeli. Araç seyir halindeyken patladı' dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde 31 ML 278 plakalı otomobilde patlama meydana geldi.  Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Patlamada araçtaki 3 Suriyeliden 2'si olay yerinde öldü, biri yaralandı. İskenderun Devlet Hastanesinin yanık merkezine kaldırılan yaralı, burada öldü.
Bomba imha timlerinin çalışma yaptığı bölgede, polis ekipleri de çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

TAMPON 7 KATLI BİNANIN ÇATISINA FIRLADI

Yapılan incelemelerin ardından aracın enkazı kaldırıldı. Patlamanın etkisiyle otomobilin bazı parçalarının etrafa yayıldığı, tampon kısmının da 7 katlı bir binanın çatısına fırladığı görüldü.

EL YAPIMI PATLAYICI ŞÜPHESİ

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Reyhanlı ilçesinde saat 12.50 sıralarında seyir halindeki bir otomobilde patlama meydana geldiği belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan meydana geldiği değerlendirilmekte olup, olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Araçta bulunan kişilerin tüm bağlantıları araştırılmaktadır. Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, meydana gelen olayda herhangi bir vatandaşımızda ve çevrede zarar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU: KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili konuştu. Bakan Soylu, 'Aracın içerisinde EYP olduğunu düşünüyoruz. Kimlikleri tespit edildi. Geçici kimliğiyle beraber Türkiye'de yaşayan Suriyeli. Araç seyir halindeyken patladı' dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

Seyir halindeki bir aracın içinde biz EYP olduğunu düşünüyoruz. Labarotuvar sonuçlarına ihtiyacımız var. Üçünün de kimliği belli. Üçü de geçici koruma kapsamında, geçici kimliğiyle beraber Türkiye'de yaşayan Suriyeli. Ve ikisi hayatını kaybetti, öldü. Birisi de şu anda ağır yaralı.

Araç seyir halindeyken patladı. Ya içerisindeki EYP'nin zaman ayarı, veya başka bir iç/dış etkenden kaynaklanmıştır ama olayla ilgili tam soruşturma ve tüm bilgiler, veriler geldiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Haberin Devamı

Etrafta herhangi bir hasar söz konusu değildir. En yakınındaki arabada bile hasar söz konusu değildir. Ve ilgili tüm bağlantılarla ilgili de arkadaşlarımız çalışıyorlar. Elde edilen bilgiler veriler var. Netleştiğinde paylaşılacaktır.


Reyhanlıdaki patlamayla ilgili son bilgiler... Valilikten açıklama geldi Kimlikleri tespit edildi


HATAY VALİLİĞİ'NDEN BİR AÇIKLAMA DAHA

Hatay Valiliğince, CHP Hatay Milletvekili Sayın Suzan Şahin'in Reyhanlı ilçesinde 3 Suriyelinin öldüğü otomobildeki patlamayla yönelik değerlendirmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Şahin'in açıklamalarının olayın oluşuyla ilgili bazı gerçekleri yansıtmadığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Reyhanlı'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin tarafından yapılan basın açıklaması, olayın mahiyeti ve oluş şekli güvenlik güçleri tarafından tespit edilmeden, deliller toplanıp adli makamlara iletilmeden ve ülkemizde yaşayan sosyal grupların hassasiyeti göz önünde bulundurulmadan yapılan bir açıklama olmuştur. Olayın oluşu ile ilgili bilgilerin bir kısmının gerçeği yansıtmadığı gibi soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve gizliliğini ihlal edecek nitelikte olduğu değerlendirilmektedir. Kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi açısından bu tür açıklamaların yetkili organlar tarafından yapılmasının yerinde olacağı aşikardır. Ayrıca, adli süreci etkilemeye yönelik bu açıklamalar hukukun da konusudur."

Haberin Devamı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir otomobilde meydana gelen patlamada araçtaki 3 Suriyeli ölmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!