Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esenyurt'ta dikkat çeken mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2019 17:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlenen Esenyurt mitinginde konuştu. Tanzim satışlarla ilgili konuşan Erdoğan market zincirlerini eleştirerek "Ya yola gelecekler ya yola gelecekler. Çünkü biz vatandaşımızı tefecilere sömürtmeyeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenyurt'ta vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyat artışlarıyla ilgili, "31 Mart'a kadar bu iş düzene girdi girdi, girmedi yeni planlamamız var. O adımları atacağız. (Tanzim satış) Gerekirse daha da fazla bu yelpazeyi genişleteceğiz. Ya yola gelecekler, ya yola gelecekler. Bunun başka izahı yok." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ'NİN ETÜT ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada örneği olmayan bir projenin, üç katlı Büyük İstanbul Tüneli projemizin etüt çalışmalarına başladık." diye konuştu.

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğandan Esenyurtta dikkat çeken mesajlar

Son seçimden bir gün önce 23 Haziran'da Esenyurtlularla bir araya geldiğini, vatandaşlardan 24 Haziran'da iradesine, demokrasiye sahip çıkmasını istediğini ifade eden Edoğan, Eseryurtluların kendilerini mahcup etmediğini, 24 Haziran'da kendisini, AK Partiyi ve Cumhur İttifakı'nı Esenyurt'un yine bağrına bastığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğandan Esenyurtta dikkat çeken mesajlar

Kendilerine inanan ve güvenenlere teşekkür eden Erdoğan, "İnşallah bundan sonra da sizin için İstanbul için ülkemizin ve milletimizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz. Ne büyükşehir belediyesini CHP zihniyetinden kurtardığımız o 1994'ten ne de ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz 2002'den bu yana sizlere mahcup olmadık. 17 senedir bütün Türkiye'ye azimle hizmet götürüyoruz. 25 yıldır İstanbul'a onurla, gururla hizmet ediyoruz. 40 yıldır milletimize hizmetkar olmanın şerefini yaşıyoruz. Kardeşlerim siz yetki verdiğiniz, Rabb'im de ömür verdiği sürece inşallah bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Türkiye'yi 2023 hedefleriyle buluşturmadan, 2053 ve 2071 vizyonumuzun temellerini sağlam bir şekilde atmadan bize durmak, dinlenmek yok." diye konuştu.

Erdoğan, bunun için Esenyurt'un bir kez daha desteğini, vatandaşlardan "31 Mart'ta tekrar durmak yok, devam inşallah." demelerini beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğandan Esenyurtta dikkat çeken mesajlar

"YILDIRIM'I TÜRKİYE TANIYOR"

İstanbul'un ihmale gelmeyeceğini söyleyerek, Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı görevinde bulunan Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiklerini anımsatan Erdoğan, Yıldırım'ı sadece Esenyurt ve İstanbul'un tanımadığını, son 17 yılda ülkeye kazandırdığı eserlerle Türkiye'nin tanıdığını vurguladı.

Ulaştırma Bakanlığı döneminde bizzat emek verdiği devasa yatırımlarla, tüneller, köprüler, hava limanlarıyla, yollar, otobanlar, hızlı tren hatlarıyla 82 milyonun her bir ferdinin Binali Yıldırım'ı çok yakından bildiğini ifade eden Erdoğan, Yıldırım'ın elde ettiği birikim ve tecrübeyi 31 Mart'tan itibaren İstanbul'a taşıyacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönemde projeleriyle kenti daha da güzelleştirecek olan Yıldırım'ın şehri daha çok kalkındıracağını belirten Erdoğan, Cumhurbaşkanlığında kendisi ve İstanbul'da da Yıldırım'ın, Esenyurt'ta da 26. dönem milletvekillerinden tecrübeli ve gayretli Azmi Ekinci'nin görevlendirildiğini anlattı.

Siyasette kendisiyle beraber yürüyen Ekinci'yle birlikte Esenyurt'ta her türlü gayretin, aşkın ve heyecanın görüleceğini ifade eden Erdoğan, kendisinin, Binali Yıldırım'ın ve Azmi Ekinci'nin projeleriyle el ele vererek ilçenin kalkınma yolculuğunu sürdüreceklerini anlattı.

31 Mart için söz almak istediğini belirten Erdoğan'ın, "Esenyurt 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi, gönül işi diyor muyuz? Esenyurt 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz? Esenyurt 31 Mart'ta tercihimizi hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Esenyurt büyükşehirde Binali Yıldırım Bey, ilçemizde Azmi Ekinci kardeşimize sahip çıkıyor muyuz?" sözlerine, kalabalık "Evet" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin millet ve demokrasi için hayırlara, Esenyurt için de barışa ve huzura vesile olmasın dileyerek, şöyle devam etti:

"Biz milletimize olan sevgimizi sadece lafta bırakmıyoruz. Aynı zamanda yatırımlarımızla, eserlerimizle, hizmetlerimizle de ispat ediyoruz. Hiçbir ilçemiz geri kalmasın, hiçbir vatandaşımız kendini dışlanmış, ötelenmiş hissetmesin diye gece gündüz gayret ediyoruz. Allah'a hamdolsun. 81 vilayetimizin, 922 ilçemizin her birinde eserimiz var. Eserimizin olmadığı ilçe yok. Her bir mahallemizde, her bir köyümüzde yaptığımız hizmetler var. Özellikle Türkiye'nin kalbi, umudu, adeta nüvesi olan İstanbul'umuza çok büyük yatırımlar yaptık. CHP'li beceriksiz, kifayetsiz, vizyonsuz belediye başkanlarının elinde her gün geriye giden bu şehri hak ettiği hizmetlerle biz buluşturduk. CHP demek, ne demek? Çöp, çukur, çamur. Ona şimdi bir dördüncüsünü ilave ediyorum. Çarpık yapılaşma. Bunlardan devraldık. Geldiğimizde çöp dağları var mıydı İstanbul'da? Vardı. Anında temizledik mi? Geldiğimizde hava kirliliği var mıydı? Süratle hava kirliliğini yok ettik mi? Geldiğimizde İstanbul susuz muydu? Bir yıl içinde İstanbul'umuzu suya kavuşturduk mu? Çarpık yapılaşma var mıydı? İşte şimdi yeni dönem. Bu dördün zaten üçü yoktu, ama çarpık yapılaşmayı da az önce Çevre ve Şehircilik Bakanım da konuştu, atacağımız adımlarla onu da düzene sokacağız."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP, hep yerinde sayıyor. 1994 senesinden bu yana bir milim mesafe alamadılar. Tam 25 yıldır. Kendilerini hiç geliştiremediler. 'Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur.' Bunların hali bu. 25 senede millete hizmet yönünden faydalı tek bir adım dahi atamadılar. Çeyrek asır önce ne iseler, nerede iseler, 25 yıl önce belediyecilikte hangi seviyedeyseler 2019'da da aynı yerdeler. Aynı seviyedeler." dedi.

Günde 19 bin ton çöpün bertaraf edildiğini anımsatan Erdoğan, "Hatta çöpten elektrik üretiyoruz. Bir zamanlar çöplerin bile toplanmadığı İstanbul'da bugün çöp gazından elektrik üreten 3 tesis var. Avrupa'nın en büyük tesislerinden biri olacak Kemerburgaz Katı Atık Yakma Enerji üretim tesisinin yapımına başladık. Bir yılda 300 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını bu yoldan karşılıyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti'nin bu hizmetleri yaptığı süreçte CHP'nin hala eski CHP olduğunu dile getirdi. Teknolojinin ilerlediğini, Türkiye'nin ilerlediğini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"CHP, hep yerinde sayıyor. 1994 senesinden bu yana bir milim mesafe alamadılar. Tam 25 yıldır. Kendilerini hiç geliştiremediler. 'Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur.' Bunların hali bu. 25 senede millete hizmet yönünden faydalı tek bir adım dahi atamadılar. Çeyrek asır önce ne iseler, nerede iseler, 25 yıl önce belediyecilikte hangi seviyedeyseler 2019'da da aynı yerdeler. Aynı seviyedeler. O gün yönetimleri altında bulunan ilçeler, hangi sorunlarla cebelleşiyorsa bugün de yönettikleri il ve ilçeleri aynı sıkıntılara duçar ediyorlar. İşte Beylikdüzü. Oranın başkanı şimdi İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı adayı oldu. Çöplükten geçilmiyor. Oradaki vatandaşlar televizyonda görüntüler ortada. İzmir, körfez aynı. Bizde hani Haliç vardı ya bir zamanlar. Haliç'in o eski hali neyse şimdi de İzmir Körfezi'nin hali o. Biz Haliç'i ne hale getirdik, Sütlüce'deki o malum, o hayvan kesim merkezini ne hale getirdik. Orası oldu kongre merkezi. Çıkmış geçen gün hava atıyor. CHP'nin büyükşehir adayı. Ne diyor? 'AK Partili belediyelerde kültür merkezi yok.' diyor. Sevsinler seni. Bizim belediyelerimizin hepsinde kültür merkezi var. Kreşler var. Siz aday tanıtımınızı gittiniz Haliç Kongre Merkezi'nde yaptınız. Oranın sahibi, orayı inşa eden kim? Temelini bu garip attı. Ondan sonra bugünkü hale geldi."

Erdoğan, beceriksizlik ve iş bilmezliğin CHP'nin karakteri olduğunu anlatarak, Şişli gibi ilçelerde bile çöplerin toplanamadığını, personelin maaşlarının ödenemediğini söyledi.

1994'ten beri İstanbullu'ya unutulan sahnelerin 2019'da CHP tarafından halka yeniden hatırlandığına vurgu yapan Erdoğan, CHP'nin gündeminin farklı olduğunu kaydetti.

HDP'LİLERİN CHP LİSTELERİNDE YER ALMASI

Erdoğan, CHP'nin gündeminin eşe, dosta, ahbaba, koltuk bulma olduğunu dile getirerek, "Bölücü örgüte müzahir şahısları marjinalleri, sapkınları... Şimdi onları, HDP'lileri belediye meclisi listelerine sokmuşlar. Şimdi burada da var. Buranın listesinde yine bu terör örgütünün desteklediği kişiler var. Onun için aman ha... Bunlara vereceğiniz oylara dikkat edin. Beylerin bu noktada liste kavgasından, çöpleri toplamaya vakitleri kalmıyor. Beylerin parti içi mücadeleden vatandaşa hizmet edecek zamanları olmuyor." değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kayyum öncesi HDP belediyelerine ve CHP'nin yönettiği İzmir Büyükşehir Belediyesine ilişkin görüntüleri ekrandan vatandaşlara izletti.

CHP ve HDP'nin belediyecilik anlayışlarını eleştiren Erdoğan, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı'ya yapılan hizmetleri anlattı.
Erdoğan, HDP'lilerin millete ihanet ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yattılar kalktılar, 'Biz Kürtlerin temsilcisiyiz.' dediler. Değilsiniz. Kürt kardeşlerimizin de haklarını bu ülkede biz savunduk. Çünkü biz Kürt, Türk, Arap vesaire ayrımı yapmadık. Yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik. Evlerin altından açılan tünelleri gördük. Dayanamazdık. Yılmadan usanmadan oraları da ayağa kaldırdık. Bütün o binalar, şimdi bambaşka şehirler haline geldi. Bunların memlekete hizmet gibi bir dertleri yok. Cudi'ye, Gabar'a, Tendürek'e, Kandil'e girdik. İnlerine girdik inlerine. Çünkü bu ülkeyi teröre kurban edemezdik. Bu ülkeyi böldüremezdik. Ülkemizi bölmeye gayret ettiler. Ona müsaade edemezdik."
- "Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesi var. Defol oraya git"

Meydandaki ekrandan HDP'nin eş başkanları ve milletvekillerinin PKK'ya övgü sözlerini izlettiren Erdoğan, "Bak ne diyor. 'Kürdistan'da kazanacağız. Batı'da da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz.' Şimdi soruyorum, Esenyurt'tan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Türkiye'de Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerimiz var mı? Karadeniz'imiz var mı? Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Marmara var mı? Bu adam var ya Kürt bile değil. Ama çok seviyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesi var. Defol oraya git. Ama bu ülkeyi bölme gayreti içerisine girme. Biz, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ı ve Boşnak'ıyla velhasıl... Bu milleti yaratılanı severiz Yaradan'dan ötürü anlayışıyla seviyoruz. Bizde ayrım yok. Rabb'im bizleri kavimler halinde yarattı. Biz kavmin bir kavme üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece ve sadece ittika iledir. Kim Allah'a daha yakınsa o üstündür. Bunu böyle biliniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkese aynı mesafede olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ben Kürt kardeşime, Türk kardeşime, Laz'a, Boşnak'a, Çerkez'e, hepsine aynı şeyi söylüyorum. Hepsine aynı mesafedeyim. Bu ülkede, 780 bin kilometrekarede, Güneydoğu'ya Doğu'ya eğer hizmet gittiyse bizimle gitti. Bizden önce böyle bir şey olmadı. Altyapısıyla üstyapısıyla her şeyi biz götürdük, yine götüreceğiz. Daha iyi olacak. Şu anda ben Esenyurt'ta bu konuşmamı yaparken özellikle sizleri Allah için sevdiğimi de söylemek istiyorum. Ve böyle gayret edeceğiz. İstanbul'umuzu tekrar o eski kötü, eski zor günlerine döndürmelerine müsaade etmeyeceğiz. Ve CHP zihniyetinin İstanbulluyu tekrar çöpe, çamura, çukura, çarpık yapılaşmaya mahkum etmesine asla göz yummayacağız. Bunun için 31 Mart'a kadar daha çok çalışacağız. 31 Mart'a kadar tempoyu daha da arttıracağız. 31 Mart günü muhakkak sandıkları gideceğiz, 'gitmemezlik' yapmayacağız. Bizi bölmek isteyenlere, bizi teröre ve kardeş kavgasına mahkum etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Esenyurt mitinginde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenoacak da eşlik etti.

Erdoğan konuşmasının ardından AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığını ziyaret etti.


.

BAKMADAN GEÇME!