Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı... İşte ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2019 14:01

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte oyunu Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada Malatya'da sandık başında yaşanan kavgayla ilgili olarak "Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi olarak üzmüştür. Tabi bu konuda şu anda Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız yargı süreci olarak da gerekli bütün araştırmaları, soruşturmaları yapıyorlar. Bu tür durumlarda özellikle dudaklarımızın arasından çıkacak sözler çok büyük önem taşıyor. Temennim odur ki, seçimler bittiği ana kadar herhangi bir durumun olmamasıdır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'daki olay nedeniyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda 3300 No'lu sandıkta oyunu kullandı. Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tabi 56 milyon Türkiye genelinde seçmen olarak kayıtlarda olduğu bir seçime gidiyoruz. Öncelikle sabah iyi başlayan ama daha sonra Malatya'daki olay gerçekten bizleri üzdü. Böyle bir durumun olmaması gerekirdi. Ne yazık ki iki vatandaşımızın ölümü Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzmüştür. Aynı şekilde arkadaşlarımı... Tabi bu konuda şu anda Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız yargı süreci olarak da gerekli bütün araştırmaları, soruşturmaları yapıyorlar. Ben bu iki arkadaşımıza rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum.

Fakat bu durumun tabi partiler arası bir adeta sorgulamaya, partiler arası bir bu noktada yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Bu tür durumlarda özellikle dudaklarımızın arasından çıkacak sözler çok büyük önem taşıyor. Temennim odur ki, seçimler bittiği ana kadar herhangi bir durumun olmamasıdır. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilerle de şu ana kadar da iyi gidiyor.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı... İşte ilk açıklama

Başta tabi 30 büyükşehrimiz olmak üzere, seçimlerden başarılı bir şekilde çıkıp demokrasinin adeta temel taşı olan yerel seçimlerin inanıyorum ki merkezi sisteme de 1 Nisan'dan itibaren güç katacaktır.

İSTANBUL'DA BASIN TOPLANTISI...

Haberin Devamı

Ben tekrar tüm milletimize, seçmenlerimize hayırlı olsun diyorum. Yüksek bir katılımla akşam sandıkları kapatmış olalım. Belli bir yere kadar İstanbul'da takip edeceğim. Belli bir yerden sonra bir basın toplantısı İstanbul'dan yapıp Ankara'ya hareket edeceğim.

Şahsıma gelip istemediler. Değerlendirmelerimizi yaptık muhtarlarla ilgili oyumuzu da kullandık."

ERDOĞAN, KARAMOLLAOĞLU'NU TELEFONLA ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da oy kullanma işlemleri sırasında çıkan kavgada iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, bu elim olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erdoğan, olayın takipçisi olduklarını belirterek sorumluların adalet önünde hesap vereceğini ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!