Son dakika... Çete lideri 20 yaşında! Türkiye’de ilk kez kullanılan yöntemle 2 milyonluk vurgun...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Çete lideri 20 yaşında  Türkiye’de ilk kez kullanılan yöntemle 2 milyonluk vurgun...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2019 10:18

İnternetten alışveriş yapanların hesaplarını hackleyip bir milyon liralık vurgun yapan, yaşları 17 ile 21 arasında olan 'hacker' çetesi çökertildi. 20 yaşındaki çete lideri İstanbul'da lüks bir rezidansta yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından çeşitli kargo şirketlerine ait veri tabanlarını hackleyerek binlerce kullanıcı bilgilerini ele geçiren ve daha sonra hazırladıkları sahte kimliklerle kargo müşterilerinin yerine değerli eşyaları alan çeteye karşı teknik takip başlattı. Yaklaşık 3 aylık takibin ardından geçtiğimiz günlerde İstanbul, Manisa, Adana, Ankara ve Zonguldak'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, 17-22 yaş grubunda 14 şüpheli gözaltına alındı. 20 yaşındaki çete lideri İstanbul'da lüks bir rezidansta yakalandı. 

Çetenin, Türkiye’de ilk defa kullanılan ve internet üzerinden bilgilerin hacklenerek kargo bilgilerinin değiştirilmesi sureti ile kargo şirketinden sipariş verilen malzemelerin sahte kimlik ile alınması adı verilen drop (düşürme) yöntemini kullandıkları ve aldıkları malzemeleri alış veriş sitelerinde sattıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Operasyonlarda 2 nüfus müdürlüğü soğuk mührü, 20 cep telefonu, 2 modem, 12 flash bellek, 3 IPad, 1 Imac bilgisayar, 3 masa üstü bilgisayar, 5 diz üstü bilgisayar, 1 ruhsatsız ve 1 kurusıkı silah, 3 adet sahte kimlik, 1 sahte geçici kimlik, 1 PVC makinası, bir miktar uyuşturucu ve 6 bin lira para ele geçirildi.

Geçtiğimiz gün Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen 14 şüpheliden 4’ü sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanırken, 10 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!