Son dakika... Bursa'da fabrikada patlama! Ölü ve yaralılar var

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 11:24

Bursa'nın merkez Gürsu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tekstil fabrikasının boyahane bölümünde buhar kazanında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada, aralarında fabrika sahibi Şükrü Demir’in oğlu Yavuz Demir’in de bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirdi, 16 kişi yaralandı. Fabrika binasının enkaz yığınına dönüştüğü patlama nedeniyle çevredeki çok sayıdaki iş yeri ve araçta da hasar oluştu. Uludağ Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu Başkanı Yunus Aydın, patlamada ihmal olduğunu düşündüğünü belirterek "Bölgemizde kendini teknolojik olarak yenilemeyen 3 firmadan biriydi. Buhar kazanının patlamasında kesinlikle bir ihmal var" dedi.

Haberin Devamı

Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen patlamada 5 işçi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Bursa-Ankara karayolu yakınlarındaki fabrikada, henüz belirlenemeyen nedenle buhar kazanı patladı.  Bu esnada fabrikanın çatısında çökme meydana geldi.  Patlamanın ardından bölgeye 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.  Olayda 4 işçi olay yeri, bir işçi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Bursa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada "Yaralılar, hastaneye intikal etmiştir. Burası tekstil ünitelerinin olduğu bir boyahane. Oradaki sıcak su kazanı patlamış. Şu anda nedeniyle ilgili bir bilgim yok. Kazanın neden patladığıyla ilgili inceleme yapılacak, araştırılacak. Bir tedbirsizlik, kusur ne varsa ortaya çıkacak. Gaz sıkışması olduğu kesin. Şiddetli bir patlama, fabrikada göçük var. Çevredeki fabrikalara ve araçlara da hasar vermiş." Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da fabrikada büyük bir patlamanın yaşandığını belirtti. Aktaş, "Yoldan geçenler tamamen etkilenmiş. Bina komple çökmüş. Kazanda bir patlama olmuş. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Olayda hayatını kaybeden 5 kişinin isimleri belirlendi. Buhar kazanının patlaması ve ardından meydana gelen göçük nedeniyle Yavuz Demir, İbrahim Can,ÿYasir Saraç ile Suriye vatandaşı oldukları belirtilen Ebu Hüseyin ve Muhammed Hassif’in yaşamlarını yitirdikleri bildirildi.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, patlama ve göçükle ilgili inceleme başlattı. Bakan Jülide Sarıeroğlu’ nun talimatıyla başlatılan inceleme için bir Müsteşar Yardımcısı, İş Teftiş Kurulu Başkanı, İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanı ve 3 müfettiş görevlendirildi..

Son dakika... Bursada fabrikada patlama Ölü ve yaralılar var

'KESİNLİKLE İHMAL VAR'

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın ise fabrikanın 1990'lı yılların başında kurulduğunu kaydetti.
Patlamanın yaşandığı kuruluşun bölgedeki eski fabrikalardan olduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Bölgemizde kendini teknolojik olarak yenilemeyen 3 firmadan biriydi. Buhar kazanının patlamasında kesinlikle bir ihmal var. Bu ihmal teknik kadronun olabilir, işçilerin olabilir, yönetimin olabilir. Basınç normalde 3-4 katına yükselmeden kazan patlamaz. Onun görülmesi gerekirdi. Bir ihmal var ama sonuçta maddi zarardan daha çok 5 can kaybı. Hastanelerdeki yaralılara Allah şifa verir. Ölü sayısının artmamasını temenni ediyorum."

Aydın, organize sanayi bölgelerinde kesinlikle merkezi sistemden buhar verilmesinin şart olduğunu vurgulayarak, "Anlatmakta bazen sıkıntı çekiliyor. Bu da gösterdi ki kesinlikle merkezi sistemden buhar verilmesi şart. Ayrıca bu patlama fabrika sahibinin oğlunun öldüğü söyleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

BİR ANDA TOZ DUMAN OLDU

İşçilerden Yener Karal da çalıştıkları sırada bir gürültü duyduklarını ifade etti.  Fabrikanın içinin bir anda toz duman olduğunu anlatan Karal, "Her şeyi bıraktık kaçmaya başladık ve dışarı çıktık. Bir baktık ki fabrika yok, gitmiş yani. Camlar kırıldı, iş yerinin araçları kullanılamaz hale geldi." dedi.
Konfeksiyon bölümü çalışanlarından Fedai Başkacı da patlamaya ilişkin şunları söyledi:

"Çalıştığım makine bir anda yerinden zıpladı. Lambalar yere düşmeye başladı. Aşağı indiğimizde baktık ki binadan dumanlar yükseliyor. Yangın çıkmadı ama ortalık savaş alanına dönmüştü. Sonra 112'yi aradık ama 112 hattı kilitlenmişti. Bunun üzerine 184 Sağlık Bakanlığı hattını aradık ve durumu anlattık."

Haberin Devamı


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VALİDEN BİLGİ ALDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürsu’da boya fabrikasındaki patlamayla ilgili olarak Bursa Valisi İzzettin Küçük’ten bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bursa’nın Gürsu ilçesindeki organize sanayi bölgesindeki patlama olduğu yönündeki haberlerin ardından, Vali Küçük’ten telefon aracılığıyla bilgi aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buhar kazanındaki patlama neticesinde can kayıplarının da yaşandığı hadiseye ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, patlamayla ilgili olarak “Şu ana kadar 5 ölü, 14 yaralı var. An be an takip ediyoruz, incelemelerimizi başlattık. Şu anda herhangi bir risk yok. Çok şiddetli bir patlama, çevreye çok zarar verdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!