Son dakika...Belediyelere ByLock operasyonu... Çok sayıda gözaltı kararı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika...Belediyelere ByLock operasyonu... Çok sayıda gözaltı kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 08:10

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddia edilen İstanbul'daki bazı belediyelerde çalışan ve daha önce görev yapmış 112 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 18 ilçe belediyesinde daha önce çalışıp ihraç edilen 112 kişinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Polis ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli Bursa, Düzce, Kocaeli, Niğde, Sakarya, Şanlıurfa ve Rize'de yaptığı operasyonlarda 61 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Ekipler yaptığı aramalarda çok sayıda dijital malzemeye el koydu. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Ekipler, aranması bulunan 51 kişiyi yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.

Şüphelilerin örgütün şifreli mesajlaşma programı 'Bylock' kullanıcısı olduğu iddia edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!