Başbakan Yıldırım'dan bedelli askerlik ve öğrenci affı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 22:07

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de televizyonların ortak canlı yayınında kendisine sorulan bedelli askerlik ve öğrenci affı sorularını cevapladı. Yıldırım, her iki konuya da bakış açılarının müsbet olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırımdan bedelli askerlik ve öğrenci affı açıklaması
Başbakan Yıldırım, bedelli askerlik ve öğrenci affıyla ilgili “Dikkate alınması gereken bir talep” dedi.

Yıldırım şöyle konuştu: “Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Ancak orada şöyle bir istismar olmaması gerekir. Soru işaretlerini ortadan kaldırmamız lazım. Bedelli askerlik konusunda, istismar olmaması gerekir. Onu iyi anlatmak lazım. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz, bir yandan bedelli filan istismar edilebilecek konu gibi gözüküyor. Ancak bu da toplumsal bir talep. Biz Türkiye olarak askerlikte yavaş yavaş profesyonel askerliğe gittik; 15 Temmuz’dan itibaren. Vatani görevini yapan askerleri biz cepheye göndermiyoruz, onlar arka planda görevlerini yapıyorlar. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için dikkate alınması gereken bir husus bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizin güçlendirilmesi için kullanılması gerekiyor.”

Haberin Devamı

ÖĞRENCİYE AFFI OLUMLU DÜŞÜNEBİLİRİZ
“Öğrencilerin hakikaten af konusunu da olumlu düşünebiliriz. Bunlar teröre bulaşmamışsa, sadece öyle veya böyle ailevi nedenlerle, ilgiyi göstermemekten dolayı okuldan uzak kalmışsa, bunlara bir imkan sağlanması gerektiğini düşünüyorum.”

*MÜSBET: Olumlu (TDK)

Başbakan Yıldırımdan bedelli askerlik ve öğrenci affı açıklaması
 

 

 

BAKMADAN GEÇME!