Son dakika haberi: Balıkesir'de 32 dakikada 4 şiddetli deprem! İstanbul ve İzmir'de hissedildi!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2019 23:21

Balıkesir'de gece yarısı art arda depremler meydana geldi. 32 dakikada 4 şiddetli depremin meydana geldiği kent, Kandilli Rasathanesi verilerine göre, saat 23.14'te 5.0, 23.24'te 4.3, 23.27'de 4.1 ve 23.46'da 4.3'le sarsıldı. Balıkesir'deki depremler İstanbul, İzmir, Bursa ve Manisa'da da hissedildi. Depremin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Bursa Valisi'nden de açıklamalar geldi. 'Deprem' kelimesi Twitter'da çok kısa bir sürede 'TT' olurken, depremin ardından Balıkesir'de çok sayıda vatandaş sokağa döküldü. Depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Balıkesir'de dün geceden bu yana 70 artçı sarsıntı yaşandı.

Haberin Devamı

Balıkesir, gece geç saatlerde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre 5.0, 4.3, 4.1 ve 4.3 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle sallandı. Depremler Balıkesir'in yanısıra geniş bir alanda hissedildi. 23.14'teki depremin 7.7 kilometre derinlikte gerçekleştiği duyuruldu.

Balıkesir'deki depremlerin büyüklükleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde sırasıyla şöyle yer aldı: 4.6, 4.3, 4.0

Son dakika haberi: Balıkesirde 32 dakikada 4 şiddetli deprem İstanbul ve İzmirde hissedildi



BALIKESİR BEŞİK GİBİ

Kandilli’den yapılan son dakika açıklamasına göre, 23.14'teki depremden sonra, saat 23:24’te 4,3 şiddetinde, 9.8 kilometre derinlikte bir artçı deprem daha meydana geldi. 23:27'te ise Balıkesir Kuşkaya'da 3.1 büyüklüğünde sarsıntı hissedildi. Bu deprem ise 5 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Haberin Devamı

Kandilli Rasathanesi, saat 23.46’da yerin 7.8 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

DÜN GECEDEN BU YANA 70 KEZ SALLANDI

Balıkesir merkez ve ilçelerinde ise bu depremlerle birlikte sabah saatlerine kadar 70 artçı sarsıntı yaşandı. 

İSTANBUL VE İZMİR'DE DE HİSSEDİLDİ

Depremlerin İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale ve çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

Son dakika haberi: Balıkesirde 32 dakikada 4 şiddetli deprem İstanbul ve İzmirde hissedildi

"HERHANGİ CİDDİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ardından bazı vatandaşların panik yaşadığını söyledi.

Kendilerine intikal eden ciddi bir durumun olmadığını belirten Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:

"Şu an için hastanelerimize 18 kişi başvurdu. Herhangi ciddi bir durum söz konusu değil. Deprem anında oluşan panikten dolayı bazı vatandaşlarımız bayılmış. Bazıları ise evden dışarıya çıkma esnasında dolap kapağı gibi yerlere kafasını çarpmış. Hepsi ayakta tedavi oldu. Çok şükür ciddi bir durum yok."

Haberin Devamı

BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ HASTANEYE KALDIRILDI

Bu arada ilçedeki bir kız yurdunda kalan ve deprem nedeniyle korkudan bayılan bir kız öğrenci 112 Acil Servis ekibince Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine kaldırıldı. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BAKAN ERSOY'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Balıkesir'de meydana gelen depremden kaynaklı şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

VALİ YAZICI'DAN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, depremle ilgili yaptığı açıklamada, "6 Eylül merkezli oldu deprem. Şu ana kadar 112, AFAD, itfaiye, 155 ve 156'ya herhangi bir bildirim yapılmadı. Vatandaşlarımız tarafından mağdur olduklarına dair bildirim olmadı

Haberin Devamı

Kriz merkezindeyiz. Merkezde olduğu için bazı vatandaşlarımız doğal olarak sokakta. Herhangi bir hasar bildirimi yok. Hastaneye başvuran vatandaşımız da yok. Depremin merkezi konumundaki Akçaköy mahallesinde jandarma ve itfaiye ekiplerimiz bulunuyor. Orada da herhangi bir hasar bildirimi yok" diye konuştu.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Depremin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz Twitter'dan şu açıklamaları yaptı:

"Merkez üssü Balıkesir olan ve çevre İllerden hissedilen bir deprem yaşadık. Hepimize çok geçmiş olsun. Rabbim tekrarından korusun. Kıymetli hemşehrilerim şehrimizde kısa aralıklarla 5.0, 4.5, 3.1 ve 4.1 büyüklüğünde deprem gerçekleşmiştir ve artçı sarsıntılar devam etmektedir.

Haberin Devamı

Valiliğimiz, AFAD ve Belediyemiz teyakkuz halindedir. Sarsıntılarda bir yıkım ya da can kaybı yaşanmamıştır. 

Çağrı merkezimiz 444 40 10’u arayarak her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Buradan tüm hemşehrilerime tekrardan çok geçmiş olsun diyorum."

"GEREKLİ TÜM ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ"

Balıkesir'in Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabaha kadar teyakkuz halinde olacaklarını belirtti.

Telefonla bilgi aldıklarını aktaran Avcı, "Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi."

Haberin Devamı

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Kızılay resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Balıkesir'de meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler #TürkKızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir." ifadelerini kullandı.

DEPREM TEKİRDAĞ’DA DA HİSSEDİLDİ

Balıkesir’de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem Tekirdağ ve birçok ilçesinde de hissedildi. Kentte bazı vatandaşlar panik yaşadı.

TWİTTER'DA 'TREND TOPİC' OLDU

Depremin meydana gelmesinin ardından birçok Twitter kullanıcısı #deprem hashtag'i ile tweet attı. Kısa sürede Twitter'da 'Trend Topic' oldu...

Sosyal medyada birçok kullanıcı sarsıntıyı böyle hissetti;

- Yorgunluktan sallanıyorum sandım, deprem olmuş, geçmiş olsun.

- Ayvalık sıkı sallandı. 

- Balıkesir’de 5.0 şiddetinde bir deprem olmuş. Herkese geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın

- Hisseden herkese geçmiş olsun. Allah bu ülkeye bir daha deprem felaketi yaşatmasın...

- Bu sene ne kadar çok deprem oldu ya Allah'ım sen koru

- Manisa da deprem olmuş bursa İstanbul hissetmiş yoktur inşallah bir zarar, Rabbim beterinden korusun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!