Son dakika: Bakanlık duyurdu! PKK'ya ağır darbe

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Bakanlık duyurdu PKKya ağır darbe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2019 09:56

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Pençe Harekâtı ile koordineli olarak Irak kuzeyi Kandil bölgesinde düzenlenen hava harekâtında, PKK bölücü terör örgütü tarafından kullanılan  hedeflerin vurulduğunu açıkladı. Ayrıca Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde devam eden Pençe Harekâtı'nda, 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 60'a ulaştı.

Haberin Devamı

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Pençe Harekâtı ile koordineli olarak Irak kuzeyi Kandil bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler vuruldu" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 27 Mayıs'tan beri sürdürülen Pençe Harekâtı'nda, düzenlenen hava harekatıyla 2 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Böylece Pençe Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 60'a ulaştığı bildirildi.

112 TERÖRİST

Diğer yandan Pençe Harekâtı ile koordineli olarak terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki mevzilerinin de vurulmaya devam edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kandil, Avaşin, Basyan ve Metina gibi bölgelere gerçekleştirilen hava harekâtlarında toplam 52 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Pençe Harekâtı ile birlikte Irak'ın kuzeyinde etkisiz hâle getirilen toplam terörist sayısı 112 oldu. Pençe Harekâtı ile komandolarımız, örgütün kullandığı sığınak, barınak, mağara, yaşam malzemeleri, mayın ve el yapımı patlayıcıları tespit ederek imha etmeye devam ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!