Son dakika: Av tüfekli katliam: 5 ölü

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Av tüfekli katliam: 5 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2018 01:24

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Fırat Yurdakul, sevdiğini söylediği kızın babası Tarık, dedesi İbrahim ve babaannesi Cennet Esen'i tartışma sırasında otomatik av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra aynı köydeki bakkala giderek para, içki ve aracını istedi. İsteklerini reddeden bakkal Celal ve oğlu Taylan Koral'ı da aynı silahla öldüren saldırgan, daha sonra Celal Koral'a ait otomobili çalarak Kahramanmaraş'a kaçtı. 5 kişiyi vahşice katleden caninin sözleri pes dedirtti: “Sevdiğim için yaptım. Çok seviyorum. Benim kıymetimi bilmeseler de ben seviyorum. 30 sene yatar çıkar gene severim. İster beklesin ister beklemesin. Ben seviyorum.”

Haberin Devamı

Şarkışla ilçesine bağlı Ortaköy’de yaşayan Fırat Yurdakul, önce aralarında husumet bulunan Esen ailesinin yaşadığı evi av tüfeği ile bastı. Cani, evde bulunan İbrahim Esen ile eşi Cennet ve oğlu Tarık Esen’e (50) ateş açarak öldürdü.

Son dakika: Av tüfekli katliam: 5 ölü

Tarık Esen

Olay yerinden uzaklaşan saldırgan Yurdakul, daha sonra köydeki bakkal dükkânına yönelerek dükkân sahibi Celal Koray ile oğlu Taylan Koray’a da av tüfeği ile ateş açtı. Baba-oğul olay yerinde yaşamını yitirirken Yurdakul, bakkal Celal Koray’ın otomobiliyle kaçtı.

Son dakika: Av tüfekli katliam: 5 ölü

İbrahim Esen - Cennet Esen

Haberin Devamı

OLAYA ŞAHİT OLAN KÜÇÜK CENNET SAKLANIRKEN BULUNDU

Silah sesleri üzerine Esen ailesinin evi ile dükkâna giden köylüler, cesetlerle karşılaşıp jandarmaya haber verdi. Köylüler, Esen çiftinin torunları 6 yaşındaki Cennet Esen’i ise evde saklanırken buldu. Olaya şahit olan küçük kızın, silah sesleri üzerine korkuyla kaçarak başka bir odaya girip saklandığı ortaya çıktı.

Son dakika: Av tüfekli katliam: 5 ölü

Oğuz Taylan Koral

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cenazeler, önce Şarkışla Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı, ardından da otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.

Son dakika: Av tüfekli katliam: 5 ölü

KAHRAMANMARAŞ'TA YAKALANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, öldürdüğü bakkal Celal Koray’ın otomobilini alan Yurdakul’un Kahramanmaraş istikametine gittiğini belirledi. 

Fırat Yurdakul'un kullandığı 58 SC 782 plakalı otomobilin, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarına göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi sınırlarına girdiği tespit edildi. Bunun üzerine Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentin giriş ve çıkışlarını kapattı.

Haberin Devamı

Fırat Yurdakul kullandığı araçla uygulama noktasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Doğu çevre yolunda kovalamaca sonucu polis tarafından otomobil durdurularak Fırat Yurdakul gözaltına alındı. Araçta, saldırganın cinayet olaylarında kullandığı av tüfeği de ele geçirildi.

Son dakika: Av tüfekli katliam: 5 ölü

VAHŞETTEN SONRA BAKKALDAN PARA, İÇKİ VE ARACINI İSTEMİŞ

Fırat Yurdakul'un Şarkışla ilçesine bağlı Ortaköy'de sevdiği kızın babası Tarık, dedesi İbrahim ve babaannesi Cennet Esen'i tartışma sırasında otomatik av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra aynı köydeki bakkala giderek para, içki ve aracını istediği belirtildi.

Haberin Devamı

İsteklerini reddeden bakkal Celal ve oğlu Taylan Koral'ı da aynı silahla öldüren saldırganın, daha sonra Celal Koral'a ait otomobili çalarak kaçıp Kahramanmaraş'a gittiği ifade edildi.
Polis tarafından gözaltına alınan saldırganın emniyetteki işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edilerek Sivas'a getirileceği öğrenildi.

CANİDEN PES DEDİRTEN SÖZLER!

Gözaltına alınan Furat Yurdakul ekip aracına konulurken İHA muhabirine, “Sevdiğim için yaptım. Çok seviyorum. Benim kıymetimi bilmeseler de ben seviyorum. 30 sene yatar çıkar gene severim. İster beklesin ister beklemesin. Ben seviyorum” dedi.

Son dakika: Av tüfekli katliam: 5 ölü

Haberin Devamı

MUHTAR KONUŞTU: KIZINI İSTEYİNCE BUNLAR 'OLMAZ' DEMİŞ

Ortaköy Muhtarı Nazım Sayılgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşananları vahşet olarak nitelendirdi. Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tarık Esen'in iki gün önce kendisini telefonla aradığını aktaran Sayılgan, "Fırat Yurdakul ile arasında bir husumet olduğunu, büyük olaylar çıkacağını söylemişti bana. Zannedersem Fırat Yurdakul, Tarık Esen'in kızını istemiş. Kızını isteyince de bunlar 'olmaz' demiş" ifadelerini kullandı.

Sayılgan, Tarık Esen'in savcılığa şikâyette bulunacağını ve dilekçe vereceğini kendisine anlattığını dile getirdi. Bu konuda onun isteği üzerine Esen'e yardımcı olduğunu belirten Sayılgan, şöyle konuştu:

"Tarık Esen, 'Muhtarım yardımcı olur musun?' dedi, ben de yardımcı oldum. Şarkışla'ya gittik, avukatla görüştük. Savcılığa uğradı, dilekçesini verdi. Karakola uğrayıp şikâyetini bildirmiş. Köye geldikten sonra elim olay ortaya çıkıyor. Fırat Yurdakul köyde yaşamıyordu, bu sene geldi. Ölen marketçinin oğluyla da arkadaştı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!