Son dakika... Ankara ve İstanbul'da peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Ankara ve İstanbulda peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2019 09:28

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ üyesi özel ve kamu iktisadi işletmeleri çalışanı olan sivil, örgütün gizli ve sifreli haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 11'i yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul'da da FETÖ’nün emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturmada, 51 polis memuru ve emniyet personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi özel ve kamu iktisadi işletmeleri çalışanı olan sivil, örgütün gizli ve şifreli haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi. Yapılan operasyon sonucunda 11 şüphelinin gözaltına alındığı, firari bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

BİR OPERASYON DA İSTANBUL'DA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ’nün emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturmada, 51 polis memuru ve emniyet personeli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY'nin, emniyet teşkilatına sızan mensuplarının deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında işlem yapılan terör örgütünün sözde emniyet teşkilatı biriminin üst düzey yöneticilerinden "Garson" kod adlı şahıstan ele geçirilen birim arşivine göre, emniyet mensubu bazı şüphelilerin örgütsel tabirle "vekil öğrenci" ve "öğrenci" olarak faaliyet gösterdikleri, periyodik olarak sivil alanda kullandıkları hatların birlikte baz verdiği, ayrıca örgütün kriptografik haberleşme sistemlerinden ByLock Talk And Chat kullanıcısı oldukları belirlendi.

Vekil öğrencilerin ByLock bazları ile sorumlusu oldukları öğrencilerin kullandıkları hatların baz verilerinin sivil alanda örtüşmesi üzerine örgütsel toplantı düzenledikleri anlaşılan, terör örgütü mensubu olduklarına dair itirafçı ifadesi ve teşhis bulunan polis memurları ile emniyet personelinden oluşan 51 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul merkezli 26 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Şüphelilerin yakalanması için polis ekiplerinin çalışması sürüyor.

25 İLDE 81 ADRES

25 ilde 81 adrese yapılan operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu üzerinden ele geçirilen SD kartı incelemesi neticesinde birçok emniyet mensubunun örgüt tarafından değerlendirildiği (fişlendiği) tespit edildi.

Haberin Devamı

Liste üzerinde yapılan tespitlerde örgüt mensubu oldukları anlaşılan KHK ile ihraç edilen 51 emniyet mensubu örgüt üyesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, HTS verileri incelendiğinde örgüt tarafından grup halinde oluşturduğu anlaşılan örgüt mensuplarının periyodik olarak belirlenen tarihlerde bir araya geldikleri, 17-25 Aralık sürecinden sonra da periyodik buluşmalarda devam ettikleri belirlendi.

Bylock kullanıcısı olan şüpheliler ile HTS verileri karşılaştırıldığında periyodik olarak belli tarihlerde baz aldıkları adreslerde Bylock baz verilerinin uyuştuğu ve örgütsel toplantılara katıldıkları tespit edilen 51 şüpheli hakkında operasyon düzenlendi. 25 ilde 81 adreste bu sabah saat 05.00'te düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli yakalandı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 7 polisin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!