Son dakika: Ankara'da 2 canlı bomba yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Ankarada 2 canlı bomba yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 11:47

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yılbaşı gecesi Kızılay civarında eylem yapmayı planlayan iki canlı bombanın yakalandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Yılbaşı gecesi Kızılay'da alışveriş merkezi ve barlar sokağı olmak üzere kutlama yapacak iki ayrı noktada canlı bomba eylemi yapma hazırlığında oldukları tespit edilen iki kişi gözaltına alındı.



İsimlerinin M.C ile A.Y. olduğu öğrenilen iki erkek şüphelinin IŞİD üyesi olduğu tespit edildi.

Ankara polisinin Yakup Abdal mahallesinde düzenlediği operasyonda, şüphelilerle birlikte canlı bomba yelekleri ve bu yeleklerin içerisinde patlamaya hazır, çelik bilye ve çubuklarla güçlendirilmiş bomba düzenekleri ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan iki kişi, sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Şüphelilerin, 10 Ekim'de Ankara Gar'ı önündeki eylemde kullanılan patlayıcılardan daha geniş bir alana etki edebilecek bir düzenek hazırladıkları ve amaçlarının çok daha kişiye zarar vermek olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Son dakika: Ankarada 2 canlı bomba yakalandı

Haberin Devamı

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valiliği de yakalanan canlı bombalarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar sonucu; Yılbaşında eylem yapmak üzere Ankara’nın çeşitli yerlerinde keşif yaptıkları belirlenen (M.C) ve (A.Y) isimli iki (DEAŞ) terör örgütü mensubu, 30 Aralık 2015 tarihinde yapılan başarılı bir operasyonla harekete geçmelerine fırsat verilmeden yakalanmışlardır. Yakalanan terör örgütü mensupları ile birlikte 1 adet kullanıma hazır bomba yeleği, 1 adet kullanıma hazır bomba düzenekli demir bilye ve çubuklarla beslenmiş sırt çantası ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir, olayla ilgili inceleme ve soruşturmalara devam edilmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Son dakika: Ankarada 2 canlı bomba yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünün, istihbarat ve özel harekat şubesi ekipleriyle düzenlediği operasyonda gözaltına alınan terör örgütü IŞİD mensubu iki canlı bomba zanlısıyla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.               

Başkent polisinin başarılı operasyonuyla iki ay önce kiraladıkları hücre evi kuşatılan zanlılar M.C (28) ve A.Y (40), çatışmaya girilmeden gözaltına alındı.

Zanlıların daha önce Ankara il merkezindeki alışveriş merkezlerinde, farklı dini gruplara ait ibadethanelerde keşif yaptıkları ve yılbaşı gecesi buralarda eylem hazırlığında oldukları belirtildi. Şüphelilerin, eylemin Ankara Garı önündeki canlı bomba saldırıları gibi etkili olması için hazırlık yaptıkları öğrenildi.  

Haberin Devamı

CEP TELEFONU KULLANMAMIŞLAR 

Zanlılardan M.C'nin eşinden ayrıldığı ve daha sonra IŞİD'e katıldığı belirtilirken, bu kişilerin aileleriyle irtibatlarının olmadığı ve hiçbir şekilde cep telefonu gibi iletişim araçları kullanmadıkları tespit edildi. Ayrıca zanlıların tanınmamak için spor kıyafetler giydikleri ve keçi sakalı bıraktıkları, kendilerine farklı imaj verdikleri belirlendi.               

Zanlıların, Suriye'de ve IŞİD'in çatışma alanlarında daha önce çatışmalara katıldığı, yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi.

İki zanlının, IŞİD'in Gaziantep'teki hücre evinden farklı bir gruba mensup oldukları öğrenildi.               

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlıların işlemleri sürerken, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.        

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA      

Öte yandan, Ankara Emniyet Müdürlüğünden operasyonla ilgili yapılan açıklamada, operasyonun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:               "İlimizden ayrılıp çatışma bölgelerine illegal yollardan geçiş yaparak DEAŞ terör örgütü saflarına katılan, kardeşi A.C. ve amcası K.C'nin çatışma bölgelerinde hayatını kaybetmesinden dolayı ülkemizi sorumlu tutarak intikam almak amaçlı eylem arayışı içerisinde olan, ilimizde alışveriş merkezleri ve birçok yerde keşif yaptıkları yönünde haklarında bilgiler elde edilen M.C. ve aynı evde kalan A.Y. isimli şahıslar, 30 Aralık saat 10.15 sıralarında yapılan operasyonel çalışma sonrasında yakalanmıştır.               

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ilk etapta 1 adet kullanıma hazır bomba yeleği, 1 adet kullanıma hazır bomba düzenekli demir bilye ve çubuklarla desteklenmiş sırt çantası, bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiş olup arama devam etmektedir."               

TÜRK YETKİLİ: IŞİD ŞÜPHESİ VAR

AFP'ye konuşan bir Türk yetkili, yılbaşında Ankara'da saldırı gerçekleştirmeyi planlayan iki kişinin tutuklandığını söyledi.

İsmi açıklanmayan yetkili, söz konusu kişilerin, "IŞİD'le bağlantılı olduğundan şüphelenildiğini" belirtti.

SURİYE'DEN GİRİŞ YAPMIŞLAR

Üst düzey bir hükümet yetkilisi, Reuters’a yaptığı açıklamada, yakalanan şüphelilerin, Türkiye’ye Suriye’den girdiğini ifade etti.

AVRUPA BAŞKENTLERİ ALARMA GEÇMİŞTİ

Avusturya polisi geçtiğimiz günlerde, yılbaşına kadar Avrupa başkentlerinde muhtemel bir terör saldırısı olabileceğine dair uyarıda bulunmuştu. Benzer istihbaratın bütün Avrupa başkentlerine gönderildiğini belirten Avusturya polisinin bu uyarısının ardından birçok ülke alarma geçmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!