Son dakika: ABD ile 6. ortak hava devriyesi başladı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: ABD ile 6. ortak hava devriyesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2019 11:01

Suriye sınırında TSK ve ABD helikopterlerinin ortak hava devriye faaliyetleri başladı. Türkiye ile ABD helikopterleri Suriye’nin kuzeyinde 6’cnı hava devriyesini başlattı. Sabah saatlerinde Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı’na inen TSK’ya ait 2 helikopter yakıt takviyesi ve personellerin binişinin ardından havalandı.

Haberin Devamı

Türkiye ile ABD helikopterleri Suriye’nin kuzeyinde 6’cnı hava devriyesini başlattı. Sabah saatlerinde Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı’na inen TSK’ya ait 2 helikopter yakıt takviyesi ve personellerin binişinin ardından havalandı.

Türk helikopterlerin ardından aynı noktaya Suriye yönünden gelen ABD’ye ait 2 helikopter iniş yaptı. ABD helikopterleri de ABD askerlerinin binmesinin ardından havalandı ve 4 helikopter birlikte Suriye yönüne gitti. Bu hafta iki kez yapılan ve toplamda 6’ncısı gerçekleşen helikopter devriyesinin terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki  Telabyad ile Resulayn arasında yapılacağı belirtildi. Yaklaşık 1 saat sürmesi planlanan devriyenin ardından helikopterler yeniden üslerine dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!