Son dakika...Türk askeri İdlib'e girdi...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika...Türk askeri İdlibe girdi...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 01:35

İdlib operasyonunda son dakika gelişmesi... Türk askeri, Türkiye, İran ve Rusya’nın garantörlüğünde uzlaşıya varılan çatışmasızlık bölgeleri için saat 22.15 itibarıyla İdlib’e girdi. Operasyonda 30 zırhlı araç ve 100’ü aşkın asker yer aldı. Uzmanlar, İdlib’e intikalin önümüzdeki günlerde de devam etmesinin beklendiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Son dakika...Türk askeri İdlibe girdi...
ASTANA’da üç garantör ülkenin çatışmasızlık bölgesi kurulmasında uzlaşıya vardığı Suriye’nin İdlib bölgesinde gece saatlerinde sıcak gelişmeler yaşandı. Türk Özel Kuvvetleri beş günlük keşif çalışmasının ardından saat 22.15 itibariyla İdlib’e girdi. Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre; operasyonda 30 zırhlı araçla 100’den fazla Türk askeri yer aldı.

SEVİNÇ GÖSTERİSİYLE KARŞILANDI

Askerlerin Kayseri Komando 1. Tugay Komutanlığı ile Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan olduğu öğrenildi. Bordo Bereliler (Özel Kuvvetler) ile Mavi Berelilerin (Kayseri Komando), yapılan müzakereler sonucu Heyet Tahrir el Şam’ın (HTŞ) boşalttığı yerlerden Suriye’ye girdiği öğrenildi. ÖSO kaynakları, Türk askerinin Cilvegözü’nün doğusundaki At Dana civarında Keperlusin bölgesinden İdlib’e geçtiğini ve yerel halkın Mehmetçiği sevinç gösterisiyle karşıladığını söylediler.

Haberin Devamı

Türk askerinin İdlib’de gözlemci kuvvet olarak yer almaya başlamasıyla ilgili Genelkurmay’ın bugün bir açıklama yapması bekleniyor. Türk gözlemci kuvvetinin ilk konvoyu, 8 Ekim’den bu yana keşif yapan Özel  Kuvvetler timlerinin bu görevlerini tamamlaması ve olumlu rapor vermesinden sonra İdlib bölgesine girdi. Gözlemci kuvvetin görev yapacağı noktalar arasında İdlib-Afrin sınır hattındaki Bereket Dağı mevkiinin de olduğu belirtiliyor. Astana’da varılan uzlaşıya göre; İdlib bölgesinin batısında toplam 14 ayrı gözlem noktasında Türk askeri görev yapacak.

Son dakika...Türk askeri İdlibe girdi...

DAHA FAZLA ASKER GİDECEK
Astana’da varılan uzlaşıda garantör ülkelerden 500’er askerin İdlib’deki çatışmasızlık bölgelerinde görev yapması planlanmıştı. Ancak uzmanlar, gözlemci kuvvet olarak görev alacak asker sayısının daha fazla olabileceğini, bu nedenle İdlib’e intikalin önümüzdeki günlerde de devam etmesinin beklendiğini söylediler.

Haberin Devamı

Son dakika...Türk askeri İdlibe girdi...

İHA’nın yoğun uçuşu hava kontrol sahası görüntülerine böyle yansıdı.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI
Türk Özel Kuvvetleri ile Kayseri 1. Komando Tugayı’nın İdlib bölgesine girişi öncesi dün sabahtan itibaren insansız hava araçları da (İHA) havadan gözlem yaptı. Keşif çalışmaları başladığında havada gözlemi bir İHA yaparken, dün iki İHA havalandı. İHA’lardan biri Afrin bölgesinin Türkiye sınır hattını gözlerken, diğeri Reyhanlı ve İdlib bölgesi üzerinde uçtu. İHA’lar bölgedeki hareketlilikle de ilgili sürekli istihbarat topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!