Son anda kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Son anda kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Amerika'da, 42 yıldır varlığı konuşulan ‘‘Koca Ayak’’a, bir grup araştırmacı tuzak kurdu. 2.5 metre boyunda olduğu sanılan tüylü dev yaratık, iz bırakarak kayboldu.

‘Koca Ayak’ efsanesi, 1958 yılında Washington'un güneyinde yol inşaatında çalışan işçilerin 48-55 numara büyüklüğünde ayak izleri görmesiyle başladı. Himalayalar'da yaşadığı söylenen ‘Kar Adam Yeti’ efsanesi gibi Koca Ayak da ABD'nin modern söylencelerinden oldu. Bilim adamları bu efsanenin peşine düştüler.

33 yıl önce görüntülendi

1967 yılında bölgede keşif turuna çıkan Roger Patterson ve Robert Gimlin, ‘Koca Ayak’a ait olduğu söylenen görüntülerle geri döndüler. İşte geçtiğimiz günlerde de New Scientist Dergisi'nde yayınlanan bir habere göre 13 kişilik bir ekip ‘Koca Ayak’ ya da Sasquatch diye anılan yaratığı yakalamak için, onun daha önce görüntülendiği Gifford Pinchot Ulusal Parkı'nda tuzak kurdular.

Tuzak hazırlandı

Koca Ayak'ı çekmek için tuzağa yem kondu, hayvanları çeken özel bir koku püskürtüldü ve hoparlörden hayvan sesleri yayınlandı. Araştırmacılar ertesi sabah kalkınca yumuşak toprak üzerinde yaratığın, poposuna, sol koluna, kalça, baldır ve topuğuna ait vücut izleri belirlediler. Kıllı ve 2.5 metre boyundaki yaratığın el izlerinin insanınkilere benzediği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!