Son anda

Güncelleme Tarihi:

Son anda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 17:06

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği gezi için Gelibolu Yarımadası ile Şehitler Abidesi'ne gelen ve öğrencileri taşıyan tur otobüsü yandı.

Haberin Devamı

SON ANDA KURTULDULAR / FOTO GALERÄ°

Sabah erken saatlerde Ä°stanbul'dan Çanakkale'ye gelen Yüksel Çakır (45) yönetimindeki 34 FA 0436 plakalı özel tur otobüsünde bulunan 40 öğrenci ve 5 veli, Åžehitler Abidesi ile buradaki tarihi alanları ziyaret etti.Â

Daha sonra Morto Koyu ve Fransız Mezarlığı'nın bulunduğu mevkiye gelen otobüs, sürücüsünün istemi dışında durunca, Çakır ile muavin Uğur Keleş, inerek, aracı kontrol etti. Otobüsün arka bölümünden duman yükseldiğini gören Çakır, yolcuları uyararak, araçtan çıkmalarını sağladı. Sürücü ve muavin kısa sürüde tüm otobüsü saran yangına, söndürme tüpleriyle ilk müdahalede bulundu.

Daha sonra olay yerine gelen Eceabat Belediyesi ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale ederek, ormanlık alana sıçramasını önlemeye çalıştı. Bu sırada sıçrayan alevler nedeniyle yol kenarında bulunan küçük bir ormanlık alan da, yangından zarar gördü. Ekiplerin müdahalesiyle yangın tamamen söndürüldü.

Otobüsün kullanılamaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!