Solana İKÖ ile karikatür krizini görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Solana İKÖ ile karikatür krizini görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 00:15

AB Dönem Başkanı Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, birliğin Ortak Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana'nın, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) ile görüşmek üzere Suudi Arabistan'a gitmekle görevlendirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

İKÖ Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu ve örgütün diğer yöneticileriyle görüşecek olan Solana'nın, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayımlanmasından sonra başlayan şiddet olaylarının önüne geçilebilmesi için “uluslararası çözüm yolu bulunması için girişimlerde bulunacağı” belirtildi.

İKÖ Genel Sekreteri Prof. İhsanoğlu'nun, Avrupa ülkelerinin büyükelçiliklerine karşı girişilen eylemlerden dolayı “derin üzüntülerini açık ve anlaşılır bir şekilde” dile getirdiğini belirten Plassnik, “AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Solana'nın İKÖ yöneticileriyle yapacağı görüşmelerde, tırmanışa geçen şiddet eylemlerini sona erdirebilmek için alınacak önlemleri belirlemek üzere Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gideceğini” bildirdi.

Haberin Devamı

AB dönem başkanı Avusturya'nın Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik açıklamasında, şu andaki güç durumdan kurtulabilmek ve şiddet eylemlerini sona erdirebilmek için uluslararası fikir birliğine ihtiyaç duyulduğunu” kaydetti.
Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun genel sekreterliğini yaptığı İslam Konferansı Örgütü'ne aralarında Türkiye'nin de yer aldığı toplam 57 Müslüman ülke üye bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!