Söke pazarlarında siyah poşet kullanmak yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Söke pazarlarında siyah poşet kullanmak yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 13:50

Aydın'ın Söke ilçesinde, belediye aldığı bir kararla sebze ve gıda ürünlerinin satışlarında siyah poşet kullanılmasını yasakladı.

Haberin Devamı

atık maddelerin işlenmesiyle elde edilen ve çoğunlukla ucuz olması nedeniyle esnaf tarafından ambalaj malzemesi olarak tercih edilen siyah poşet kullanımı Söke pazarlarında kullanımına yasak getirildi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Başkanı (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu konuda yetkili kurumları sık sık uyardıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Esnafımız ucuz olmasından dolayı siyah poşete yöneliyor. Başta ABD olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde geri dönüşüm kolay olan kağıt kullanılırken naylon poşetler mağazalarda müşteriye ücret karşılığı verilmekte. Bizlerde 25-30 yıl önce kullandığımız geri dönüşümü mümkün olan kağıt torbalarımızı özledik. Yıllık ortalama 260 bin ton siyah
poşet tüketiminin olması tehlikenin boyutunu ortaya koymaktadır.”

Haberin Devamı

Göktaş, bu konuda halkın bilinçlenmesi için ilgili kurumların sorumluluklarını yerine getirmeleri hususunda çalışma yapmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!