Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

MİS SOKAK

Beyoğlu'nun Taksim'e yakın bölümündeki Mis Sokak'ta berberlerin ve perukçuların bolluğu dikkat çekiyor. 166 adım uzunluğundaki Mis Sokak İstiklal Caddesi ile Tarlabaşı Bulvarı arasında sıkışmış durumda. Mis adı ise sadece sokakla sınırlı kalmamış: Mis Eczanesi, Mis Berberi ve Mis Hamamı... Kimya Mühendisleri Odası lokalinin de yer aldığı araç trafiğine kapalı sokağın İstiklal Caddesi tarafındaki girişine ise ayakkabı boyacıları kurulmuş. Burası aynı zamanda ucuz bira satan barların da mekánı.

MODEL OTO KOLEKSİYONU

Burag Hobby, Pangaltı Zafer Sokak'ta üç ay önce açılan ve model otomobil satılan bir dükkán. Yeprem Çetinyürür uzun yıllar konfeksiyonculuk yaptıktan sonra Burag Hobby'i açmaya karar vermiş. Kendisi de koleksiyoncu kategorisine dahil, sık sık da yurtdışına çıkıp benzer dükkánları geziyor. Türkiye'de bulunmayan değişik model ve markaları getirtmiş. Müşterilere gelince; gençler Ferrari ve Porsche gibi spor otomobillerin 1/18 ölçeğindeki modellerini tercih ederken, orta yaş grubundakiler 50'li yılların Amerikan modellerinin koleksiyonunu yapıyor.

BİR UÇTAN BİR UCA

Cafer Gümüş 29 yaşında, birçok işte çalışmış. 1992 yılından bu yana ise motosikletli kurye olarak çalışıyor. Kilometre başına ücret alarak çalışan Gümüş'ün Kawasaki motorlu bir Modenası var. Telsizle kendisine gelen komuta göre teslimat yönüne doğru hareketleniyor ve Gebze-Küçükçekmece hattında tüm İstanbul'u dolaşıyor. Ancak kuryelik yapabilmek için motosiklete binmek yeterli değil, İstanbul'u semt semt tanımak, en kısa güzergáhları bilmek gerekiyor. Başından ilginç teslimatlar da geçmiş. Dev bir oyuncak pandayı yerine ulaştırmış, bir müşteri ise havaalanına yetişmek için Gümüş'ün motoruna binmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!