Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

HAŞERAT DÜŞMANI

Şenol Kardeş dokuz yıl önce İzmir'den İstanbul'a gelmiş. O gün bugündür de böcek ve fare ilacı satarak geçiniyor. Karaköy alt geçitten alıp el arabasına doldurduğu sıvı böcek zehiri ve fare yemleriyle Kasımpaşa, Tophane ve Beyoğlu civarında dolaşıyor. Kendisi de Tarlabaşı'nda oturan 26 yaşındaki Kardeş, müşterilerin isteği üzerine zaman zaman ilaçlamayı da bizzat kendi eliyle yapıyor. Ancak işlerin yoğunlaştığı dönem tatil dönüşü, yani eylül ve ekim ayları.

20 YILDIR BEBEK'TE

Yıldırım Özdemir kuaförlüğe 20 yıl önce Bebek'te Yaşar Coka'nın yanında başlamış. Şimdi Bebek'in en güzel salonlarından birine sahip. Bebekliler’in yenilikleri takip eden mütevazı insanlar olduklarını söyleyen Özdemir, kısa bir süre önce evini de Bebek'e taşımış. 'Çocuğumun Bebek'te büyümesini istiyorum’’ diyor.

NOTER SOKAK

Şaşkınbakkal'da Bağdat Caddesi'ni keserek Çetin Emeç Bulvarı'na varıyor. Sahile uzanan kısmın uzunluğu 357 adım. Sahil tarafındaki köşk hemen dikkat çekiyor. Köşkün tam karşısındaki köşede özellikle gece vakti müşteri akınına uğrayan dürümcünün seyyar arabası duruyor. Karnını doyurmak isteyenler için mantıcı ve börekçi de mevcut. Caddenin üst tarafı ise 305 adım. Bu kısımda bayanlara hitap eden butikler sıralanmış. Kafayı kaldırınca çok sayıda doktor muayanehanesinin tabelası görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!