Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

YEŞİLÇAM SOKAĞI

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki Yeşilçam Sokağı 114 adım uzunluğunda. Sol yanda tezgah açmış gümüşçülerin karışı tarafında Han Restoran ve Emek Sineması bulunuyor. Sokak Sinepop sineması ile BAB bowling salonunu geçerek sola dönüyor. Müşteri azlığına karşın 25 yıldır dükkanını terketmeyen berber, dövmeci ve kafe Pendor tam köşede yan yana sıralanmışlar. Emek sinemasının arka kapısının bulunduğu birkaç film şirketinin mesken tuttuğu kısım ise gündüzleri otoparka dönüşüyor.

ZAZA KUZENLER

Ali Özçelik dokuz yaşında. Zaza kökenli ailesi Diyarbakır'dan gelip İstanbul'a yerleşmiş. Özçelik'in babası birkaç yıl önce bir kaza sonucu hayatını kaybetmiş. Alibeyköy'de oturuyor. Ama sık sık annesiyle birlikte Fatih'teki akrabalarına misafirliğe geliyorlar. Bu sefer onlara Amcasının sekiz yaşındaki kızı Gökçe'de katılmış. İkisi de İlköğretim ikinci sınıfı bitirmiş.

GÜNEŞLİ RESTORAN

Güneşli Atatürk Caddesi üzerindeki Güneşli Restoran sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için ideal bir mekan. Bahçe içine kurulu restoranda çeşitli soğuk meşrubatı, içkileri ağaç veya tente altında yudumlamak mümkün. Öğle saatleri biraz daha tenha, ancak akşam olunca semtin erkekleri masaları dolduruyor. İçkiyle beraber yenecek çeşitli mezeler de hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!