Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

ASKERİYEDEN OBJEKTİFE

Bozkurt Yalgın tüm Türkiye'yi dolaştıktan sonra altı yıl önce Kara Kuvvetleri'nden emekliye ayrılmış. Fotoğrafçılık askerdeyken hobisiymiş, emeklilik döneminde ise işe dönüşmüş. Kurtuluş'ta açtığı fotoğraf laboratuarını iki yıl önce Şaşkınbakkal'a taşımış. Baskı makinesini leasing ile edinen Yalgın işlerin yeni semtinde daha yolunda gittiğini söylüyor. Pazar günleri randevu alıp düğün fotoğrafı çektirmeye gelenler bile oluyormuş.

ESKİ BAHÇE SOKAĞI

Eski Bahçe Sokağı 183 adım uzunluğunda. Ortaköy'ün balıkçısı, saatçisi, ekmek fırını, antikacısı, tüpçüsü, berberi, kuru temizlemecisi, ciğercisi, yufkacısı bu sokakta toplanmış. Bu kadar çok esnaf bir araya gelince gündüzleri sokak otopark haline geliyor. Öğleden sonra yaz sıcağından bunalan sokak esnafının dükkán eşiğinde serinleme çabaları sohbet eşliğinde sürüyor.

ÇINAR KUNDURA

1984 yılında Şaşkınbakkal Noter Sokak'ta açılan Çınar Kundura ısmarlama ayakkabı geleneğinin son temsilcilerinden biri olmayı sürdürüyor. Dükkánın sahibi Mehmet Şahin bir nostaljiyi ayakta tuttuklarını belirtirken, seri üretim karşısında fazla tutunma şanslarının bulunmadığını da ekliyor. Daha çok kadın ayakkabısı üzerine çalışan Çınar Kundura'ya bugünlerde en çok gelin ayakkabısı siparişi geliyor. Bunun yanısıra model değiştirme ve çeşitli tamir işleri de yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!