Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

TÜRK GÜCÜ SOKAĞI

Cihangir Firuzağa Camii yanından başlayan Türk Gücü Sokağı Boğazkesen Caddesi'ne dek uzanıyor. Bir süre önce kazılan sokak, düzgün asfaltlanmaması yüzünden toz toprağa bulanmış. Tophane’ye inmek için sokağı kullanan araçların çokluğu da durumu daha vahim hale getiriyor. Sol yanda yer alan Firuzağa İlköğretim Okulu'nun karşı tarafında ise oto döşemeleri satan bir dükkán, market ve tüpçü var.

ANADOLU PASAJI

İstiklal Caddesi üzerinde Galatasaray'a yaklaşırken sol kolda yer alan Anadolu Pasajı beş katlı bir han. Pasajdan geçince Alyon Sokağı'na ulaşılıyor. Afrika ve Rumeli Hanları gibi Ragıp Paşa tarafından yaptırılan Anadolu Pasajı'nın girişinde Zambo çikolataları satan ufak bir büfe var. Pasajın içinde de ilginç dükkánlar var: Geçmiş yıllara ait yabancı yayınları arayanlara hitap eden dergici, mumcu, ‘‘Sniper‘‘ isimli askeri malzeme dükkánı, ısmarlama çalışan gömlekçi. Alyon sokağa ulaşan koridorun üstü ise açık ve yağmurda insanın ıslanmasına yol açıyor.

RİZELİ DÖNERCİ

Aslen Rizeli Mehmet Akyıldız 29 yaşında ve 15 yıla yakın bir süredir döner kesiyor. İşi nedeniyle Kasımpaşa'da, Eminönü'nde ve Taksim'de çalışmış. Anadolu yakasına taşınınca Bostancı'da iş bulmuş. Pendik'te oturuyor ve trenle işe gidip geliyor. İzin yaptığı günler sayılı. Yılın büyük bir kısmını çalışarak geçiriyor. İki kız çocuğu var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!